Bursa

Serebral palsi hastası genç azmiyle örnek oldu! Mücadele etti, mühendis oldu

09:52 27 Haziran 2022 1 Yorum Var
Serebral palsi hastası genç azmiyle örnek oldu! Mücadele etti, mühendis oldu

Bursa’da doğuştan serebral palsi hastası olan 26 yaşındaki Yunus Turhan, mücadele edip Konya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Genç adamın azmi ve başarısını gören herkes takdir ediyor.

Serebral palsi (beyin felci) hastası Yunus Turhan (26), dikey geçişle eğitim aldığı Konya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bir iş yaparken büyük zorluk yaşayan genç ailesinin de destekleriyle büyük zorlukları aşarak üniversiteyi bitirip mühendis oldu. Genç adamın azmi ve başarısını gören herkes takdir ediyor. Şimdi iş başvuruları yapan genç adamın tek isteği,  bir işe girerek başarılı bir iş hayatı geçirmek.

“BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN MÜHENDİS OLMAYI BAŞARDIM”

Okuyabilmek için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Yunus Turhan, "Bursa Anadolu Teknik Lisesi'nde Bilişim Teknolojileri okudum. Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı'nı ikincilikle bitirdim. Dikey geçişle Konya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne geçtim. Burada KYK yurdunda kalarak eğitim hayatımı tamamladım. Bütün zorluklara rağmen mühendis olmayı başardım. Çok mutluyum. Bu süreçte ailemin desteği çok fazlaydı. Benim gibi olan insanların bir şeyler başarabildiğini göstermek istedim. Şimdi iş başvuruları yapıyorum. Bir işe girip başarılı bir iş hayatı planlıyorum" dedi.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo. Is hayatida yaver gider insallah.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.