Bursa

Üniversitede araştırma konusu oldu! Kimse onun yaşına inanmıyor

10:32 24 Eylül 2022 77 Yorum Var
Üniversitede araştırma konusu oldu! Kimse onun yaşına inanmıyor

Bursa'da her gün 20 kilometre koşarak evinden işine, işinden evine giden 63 yaşındaki esnaf Enver Koç'un bu davranışı Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü'nde araştırma konusu oldu.



İşinden her gün 20 kilometre uzaklıktaki evine koşarak giden esnaf yaşıtlarından 15-20 yaş genç gösteriyor. Akranlarıyla yan yana geldiğinde kimse ikisinin de aynı yaşta olduğuna inanmıyor. Kapalıçarşı'da esnaflık yapan Enver Koç, (63) 40'lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca sigarayı bırakıp spor yapmaya başladı. Atletizme merak salan Koç, ulusal ve uluslararası maratonlara katılmanın yanı sıra her gün işinden evine koşarak gidip gelmeye başladı. Bu sayede sağlığına kavuşan Koç, yaşıtlarından da 15-20 genç göstermeye başladı. Şu an 63 yaşında olan esnaf; yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde herkes onun yaşına inanmıyor.

Enver Koç'un bu davranışı ve genç görünümü Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü'nde araştırma konusu oldu. Yapılan testlerde organlarının da yaşına göre genç olduğu tespit tedildi.


Genç görünmeyi spor yapmaya borçlu olduğunu ifade eden Enver Koç, "40'lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca spor yapmaya başladım. Her gün iş yerimden 20 kilometre uzaklıktaki evime koşarak gitmeye başladım. Yaptığım sporlar sayesinde sağlığıma kavuşup genç bir görünüme kavuştum. Spor yapmayan yaşıtlarımla yan yana geldiğimiz de kimse aynı yaşta olduğumuza inanmıyor. Bizi baba oğul sanıyorlar. Spor yaparak genç ve sağlıklı kalmak mümkün" dedi.

YORUMLAR

77 Yorum Var
  • son ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Genç göstermek olayı,genetiktir(japon'lara bakın).Beslenme ve spor, görünüşü(sigara hariç)yalnızca yüzde on etkiler.Ama takat,derman ve verimli yaşamaya,sigaradan uzak durmak ve hareket,yüzde 30 etki eder. Bunların içinden sadece sigara içmemek,genç gösterme-aslında gerçekten gençleşme-konusunda hakikaten,kişinin genetiği uygunsa,10 ila 15 yaş genç gösterir.Tanıdığım örnekler var.(neyse sigarayı hatırlattınız,gidip tüttüreyim bi adet : )
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam 85 yaşındaymış gibi haber yapmışlar gayet yaşını gösteriyor. Diğer dayı biraz yaşlı gösteriyor.
    Cevapla
  • reşat 1 yıl önce Şikayet Et
    boş boş yorumlar var burada
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Sammsunn 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee adam zaten 63 yaşında gozukuyor ki diğeri de 70 in üstü zaten belli
    Cevapla
  • Antalyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en aptalca savunması nedir diye sorsalar; hiç tereddütsüz "sigara içenlerin sigarayı savunmaları" derim. Kendilerini zehirler, bulundukları ortamları zehirler, çevreyi kirletirler. Artık sigara içenlere selam vermeyi zül addediyorum ve selam dahi vermiyorum. "Kendinize ve insanlığa bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın.!!!"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.