Bursa

Bursa'da ilginç duruşma! Kavga eden 90'lık amcaların davası huzurevinde görüldü

15:38 12 Ekim 2022 30 Yorum Var
Bursa'da ilginç duruşma! Kavga eden 90'lık amcaların davası huzurevinde görüldü

Bursa'da bir huzurevinde 89 ve 94 yaşındaki iki dede arasında çıkan tartışma mahkemeye taşındı. İki dedenin davasıysa yaşları nedeniyle mahkemeye katılamamaları nedeniyle kanunlar gereği mahkeme heyetinin huzurevine gelmesiyle görüldü.

Adalet Bakanlığınca, adalete erişimin güçlendirilmesi ve eşit bir şekilde sağlanması amacıyla engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara ilişkin yürüttüğü ‘evde adalet hizmeti’ memnuniyeti arttırıyor. Adalet hizmetlerinde yargıya güvenin arttırılmasına da katkı sağlayan ‘evde adalet hizmeti’ uygulamasının bir örneği Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde de gerçekleşti.

Bursa huzurevi duruşması

SAVUNMALARI MAHKEME SALONU YERİNE HUZUREVİNDE ALINDI

Yeniceköy Mahallesinde bulunan Fatma Göztepe Huzurevinde kalan 89 yaşındaki mağdur sanık A.A. ile 94 yaşındaki N.Y. 25 Nisan 2022’de tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle konu mahkemeye taşındı. İnegöl 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan davanın 29 Eylül 2022 tarihli duruşmasında, tarafların yaşları nedeniyle duruşmaya katılmaları mümkün olmadığından adli sürece katılabilmeleri amacıyla mahkeme heyeti hazırlıklarını yaparak huzurevine gitti. Mağdur sanıkların savunmaları mahkeme salonu yerine  ikametleri olan huzurevinde alındı. Duruşma 25 Ekim tarihine ertelendi.

ADALETE ERİŞİMİN GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Adalete erişimin güçlendirilmesine yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması ve erişilebilir adaletin eşit bir şekilde sağlanması amacıyla engelliler, yaşlılar ve yatağa bağımlı hastalara ilişkin adli süreçlerin adliyelere gelmelerine gerek duyulmaksızın bulundukları yerlerden doğrudan ya da görüntülü iletişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi hedefleniyor. Ceza Muhakemesi Kanunu da hastalık veya engelleri nedeniyle duruşmaya katılması mümkün olmayan vatandaşların, mahkemelerce evlerinde dinlenebilmesine imkan sağlanıyor.

Bursa huzurevi duruşması

YORUMLAR

30 Yorum Var
  • Hyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Her gün yeni bir şaşkınlık garip bir ülkeyiz valla ne desem bilemedim
    Cevapla
  • madenci 1 yıl önce Şikayet Et
    normal değil mi 6 ay atmasi davanin görülmesi icin ? her seyi dava ediyor insanlar. Bosu bosuna mesgul ediliyor davalarin yuzde 90 i elle tutulur değildir eminim
    Cevapla
  • YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir uygulama. Ancak ayakkabılarına galoş takmayı unutmasınlar
    Cevapla
  • Word 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah gözlerim yaşardı
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Olayı anlamamışsınız. Hakimler davaları en az 6 ay attığı için amcaların da ömürleri vefa etmez diye gelmişlerdir. Başka açıklaması yoktur. İnanmayan dava sürelerine ve celse aralarına baksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.