Bursa

Doğduğundan beri saçına makas değmeyen Baran, ilk kez saçını kestirdi

17:56 26 Ekim 2022 7 Yorum Var
Doğduğundan beri saçına makas değmeyen Baran, ilk kez saçını kestirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğduğundan beri saçına makas değmeyen Baran Barış, 12 yıl sonra ilk kez bir kuaföre giderek saçını kestirdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış, 85 santimetreye ulaşan saçlarını 12 yıl sonra kestirdi. Uzun saçlarıyla yıllardır dikkat çeken küçük Baran'ın öğretmenleri ve okul arkadaşlarıysa Baran'ın saçlarını kestirmesine oldukça şaşırdı.

Doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış

SAÇLARI 85 SANTİMETREYE ULAŞMIŞTI

Hediye ve Osman Barış çiftinin 4 erkek çocuğundan biri olan Baran, uzun saçlarıyla dikkat çekiyor. 12 yıl önce Baran'ın babası oğlunun giderek uzayan saçlarını çok beğendi ve kestirmeye kıyamadı. Baran´ın boyu 1 metre 40 santimetreyi bulurken, saç uzunluğu ise 85 santimetreye ulaştı.

Doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış

OKUL ARKADAŞLARI VE ÖĞRETMENLERİ ŞAŞIRDI

Aile, eğitim-öğretim dönemi başlamasına rağmen Baran'ın saçlarını kestirmeye yine kıyamadı. Okulunda Baran'ın erkek olduğunu fark eden öğretmenleri ve arkadaşları bu duruma şaşırıyor.

Doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış

'BİR DAHA UZATMAM'

6. sınıfa başlayan Baran, ailesine saçını kestirmek istediğini söyledi. Ailesi de Baran'ın isteğini geri çevirmedi. Baran, 12 yıl sonra ilk kez kuaföre giderek saçını kestirdi. Kesilen saç ise Lösemili Çocuklar Vakfına bağışlanacak. 1 saat süren tıraş sonucu uzun saçlarından kurtulan Baran, "Bundan sonra saçımı uzatmayacağım. Böyle mutluyum. Bir daha uzatmayacağım. Böyle çok güzel oldum. Çok da yakıştı. Çok güzel oldu. Yakışıklı oldum. Uzun saçlıyken beğeniyordum ama böyle daha güzel oldu. Saçlarım kesilirken heyecanlandım, mutluyum. Bir daha uzatmam. Böyle çok güzel oldu" dedi.

Doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış

'LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR DERNEĞİNE BAĞIŞLAYACAĞIZ'

Baran'ın babası Osman Barış ise, "Baran'a küçükken uzun saç yakışıyordu. Ben de kıyamadım, kestirmedim. Saçlarını uzatma fikrim yoktu. Saçları uzadıkça Baran büyüdükçe uzun saçın yakıştığını gördüm. Gelinen noktada artık saçlarının kesilme zamanı geldi. Biz de bir karar aldık. Baran’ın isteği doğrultusunda saçlarımızı şu anda kestik. Biz de mutluyuz, Baran da mutlu. Baran 12 yaşına girdi. Hala ana saçı. Bugüne kadar makas değmemişti. Şu anda da ilk defa kesiliyor. Bir programa katılmıştık. Orada da kendisine sözümüz şöyleydi; 'Baran’ın saçları kesildiği zaman Lösemili Çocuklar Derneğine bağışlayacağız' demiştik. Bunu yetkili arkadaşlarla görüşüp, teslim edeceğiz. En azından diğer kardeşlerimiz bir nebze de olsa mutlu olabileceklerse ne mutlu bize, ne mutlu Baran'a" diye konuştu.

Doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış

Doğduğundan beri saçını kestirmeyen Baran Barış

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocukla kim bilir 12 yaşına gelene kadar ne dalgalar geçildi babası üzülmesin diye demedi çocuğun sözlerinden belli
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • madenci 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuk doğduğunda 1 haftalıkken traş edip saçlarının ağırlığınca altın sadaka vermek sünnettir. Göz keskinliğine çok çok faydası var. 1,5 gram kadar ancak geliyor.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    ilginç saçların güzeldi bağışın daha güzel
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    bende kız sandım uzun saçlı halini
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakışmış yeni saçın . Erkek olduğun belli olsun dimi ama! :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.