Bursa

Bursa'da sabah namazı kararı! 'Yoğun talep vardı'

14:13 03 Kasım 2022 10 Yorum Var
Bursa'da sabah namazı kararı! 'Yoğun talep vardı'

Gelen yoğun talep üzerine Bursa Müftülüğü 1 Kasım'dan Ramazan Bayram günü olan 21 Nisan 2023 Cuma gününe kadar sabah namazı ezanları imsak vaktinde okunacağını duyurdu.

Camilerde cemaatle sabah namazı kılmak isteyen Bursalılar, namaz sonrası işe yetişememekten yakınınca devreye Bursa Müftülüğü girdi,. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bir değerlendirme yapan Müftülük, şehir genelinde uygulanmak üzere önemli bir karara imza attı. Sabah Namazı ezanının imsak vaktinde okunması kararı Bursa'da 1 Kasım itibariyle resmen yürürülğe girdi. Sanayinin yoğun olduğu ve erken saatlerde mesai telaşının yaşandığı Bursa'da vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine İl Müftülüğü de sabah ezanının 1 Kasım 2022 tarihinden 21 Nisan 2023 tarihine kadar imsak vaktinin girmesiyle birlikte okunacağını açıkladı. Yapılan açıklamada; cemaatle sabah namazına durma vaktinin de ezandan 30 dakika sonra olduğu belirtildi. Bursa'da sabah namazının vakti imsakla birlikte 06.02'de giriyor 07,28'de güneşin doğmasıyla sona eriyor.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    adana da olsun
    Cevapla
  • niğdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    ezan okunurken sahur yapılmaz zaruri durum yoksa. şimdi bu uygulamayla karar alınana kadar ne zaman başlıyordu oruç, bundan sonra ne zaman başlayacak. laik devlet nası ezan saatine karar verir, bu iş taleple mi olur???
    Cevapla
  • niğdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev Sahibi birine iftira atıyorsan ya karşındaki öyledir eğer o öyle değilse sen öylesindir. hak bende diğer tarafta alırsın inşAllah hakkını.
  • Ev Sahibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafana takma namaz kılanları ilgilendiriyor haber.
    İlk beğenen sen ol
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursa müftüğümüze çok teşekkür ederiz.Uygulamanın tüm ülkede olmasını dielriz.
    Cevapla
  • msenturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir kepazelik olamaz ! Namaz (salat) muminlere vakit ile sinirli bir ibadettir dolayisiyla erkenden kilinan sabah namazi olmaz nafile olur ancak .. Erkenden ise giden kardeslerimiz yolda veya is yerinde de kilabilirler sadece iki rekat nasil olsa ..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    sen önce usul adap öğren, sonra gel din diyanet işleri hakkında konuş. Namazın vakit ile sınırlı bir ibadet olduğunu biliyorsun ama namaz vakti ne zaman girer bilmiyorsun. İşin kötüsü bilmediğini de bilmiyorsun :))
  • Ev Sahibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafana takma Namaz kılanları ilgilendiriyor haber. Sen ABD de hamburger yedim diyenin yediği et ne eti ? NASIL ?
  • sems 1 yıl önce Şikayet Et
    kepazelik olan ne.
  • Yusuf Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeş bilmeden konuşma ezan imsakla beraber okunuyor ve yarım saat sonrada namaz kılınıyor zaten imsak girdiği zaman saban namazı kılınabiliniyor ramazanda zaten bu uygulama tüm ülkede yapılıyor
  • Turgut ümmetoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Olayı yanlış anladınız. Haberde imsak vakti girince ezan okunacak diye belirtiliyor , ezan okunmasa dahi imsak girdiğinde namaz vakti girmiş demektir ve namaz kılmakta bir mahsur yoktur.
  • arif k 1 yıl önce Şikayet Et
    fetva makamındamısın sen? ezanla vakit girer giren vakitle namaz kılınır. erkenden kılınmıyor namaz vakti geldiğinde imsaktan sonra kılınıyor. her konudada karşıt bir fikriniz olmasın. bikerede karşıtlığınız olmasın be kardeşim...
  • mehmet hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya'da da aynı uygulamayı istiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.