Bursa

Bursa’da müzik nedeniyle komşusunu öldürüp suçu kızına atan baba hakkında yeni gelişme!

10:18 06 Mart 2023 19 Yorum Var
Bursa’da müzik nedeniyle komşusunu öldürüp suçu kızına atan baba hakkında yeni gelişme!

Bursa'da, yüksek sesle müzik dinlediği için komşusu Zeki Özezen'i (30) silahla vurarak öldüren ve cinayeti 14 yaşındaki kızı Ç.D.'nin üzerine atan Kıral Dalkıran'a (34), 'haksız tahrik indirimiyle' 18 yıl hapis cezası verildi.

Olay, 2021 yılı Mayıs ayında, Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana geldi. Zeki Özezen, yüksek sesle müzik dinleyen komşusu Kıral Dalkıran'ı, sesi kısması için uyarınca önce tartışma, sonra kavga çıktı.

Bursa’da müzik nedeniyle komşusunu öldürüp suçu kızına atan baba hakkında yeni gelişme!

YÜKSEK SESLİ MÜZİK DİNLİYOR DİYEREK KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ

Kavgada tabancayla vurulan Özezen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaçan Kıral Dalkıran polis tarafından yakalandı.

CİNAYET SUÇUNU KIZININ ÜZERİNE ATMIŞTI

Dalkıran, ifadesinde, Zeki Özezen'i kızı Ç.D.'nin vurduğunu söyledi. Gözaltına alınan Ç.D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, babası Kıral Dalkıran ise serbest bırakıldı.

'CEZAEVİNDE OYUN PARKI OLDUĞUNU VE BURADA OYNAYABİLECEĞİMİ SÖYLEDİLER'

Ç.D., cezaevindeyken Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na mektup yazdı. Ç.D. mektubunda, "Zeki Özezen'i ben değil, babam öldürdü. Yaşım küçük olduğu için az ceza alacağımı söyleyip suçu üstlenmemi istediler. Cezaevinde oyun parkı olduğunu ve burada oynayabileceğimi söylediler. Kabul ettim. Ben suçlu değilim" dedi. Bunun üzerine olaydan 4 gün sonra yeniden gözaltına alınan Kıral Dalkıran tutuklandı, kızı Ç.D. ise serbest bırakılıp annesine teslim edildi.

'BEN VURMADIM, SUÇSUZUM'

Bursa 3'üncü HAğır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan Kıral Dalkıran, duruşmadaki ifadesinde, "Olay anında evimin önünde müzik dinliyordum. Zeki, müziğin sesini kısmamı istedi. Ben de sesini kıstım. Sonra markete gittim. Geri döndüğümde kızım Ç.D.'nin silahla Zeki'yi vurduğunu öğrendim. Ben vurmadım. Suçsuzum" dedi. Tanıklar ise olay sonrası Dalkıran'ın elinde tabanca gördüklerini söyledi. Kıral Dalkıran, sonraki duruşmalarda da ifadesini tekrarlayarak suçsuz olduğunu savundu.

CEZAEVİNDEN MEKTUP YAZARAK SUÇU BABASININ İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Kıral Dalkıran, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada, bilirkişi raporuna göre, maktule yönelik atışlar incelendiğinde, silahın kullanılmasının ustalık gerektirdiğini belirten müşteki avukatı, bu nedenle Ç.D.'nin olayı gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Bazı tanıkların olayı gerçekleştiren kişinin Kıral Dalkıran olduğunu gördüklerine yönelik beyanlarını da hatırlatan avukat, Ç.D.’nin, ailesinin baskısıyla suçu üstlendiğini ancak tutuklandıktan sonra cezaevinden mektup yazıp suçu babasının işlediğini beyan ettiğini ifade etti ve Kıral Dalkıran'ın indirim hükümleri uygulanmaksızın cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin hurdacı olduğunu ve atış konusunda ustalığının olmadığını belirtti.

ALEYHİNDE BEYAN VERENLERİN AKRABALARI OLDUĞU İÇİN BERAATINI İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında Kıral Dalkıran'ın 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını ve hakkında tahrik indirimi uygulanmasını talep etti. Dalkıran'ın '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçundan cezalandırılmasını isteyen savcı, sanığın kızı Ç.D.'nin ise 'Suçu üstlenmek'ten 2 yıla kadar hapis verilmesini istedi. Mütalaaya karşı beyanı sorulan Dalkıran, olayı gerçekleştiren kişinin kızı olduğunu ileri sürerek, aleyhinde ifade veren tanıkların maktulün akrabaları olduğunu söyleyip beraatini istedi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİYLE 18 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kıral Dalkıran'a önce 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi, ardından 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak cezayı 18 yıla düşürdü. Sanığın kızı Ç.D'ye ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

YORUMLAR

19 Yorum Var
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cinayet suçunda KISAS hükümleri uygulanmadığı sürece böyle süreeerrr gider... Ölen insan öldüğü ile kalır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek 18 yil. Sesi sonuna kadar ac insanlari rahatsiz et. Sesi kis desinler tahrik indirimi uygulat. Bir can gitti can. Omur boyu olmali idi.
    Cevapla
  • Ayşe Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Gürültü çok çok kötü birşey de bu devletin polisi jandarma sı yokmu böylelerini sorgusuz sualsiz asacaksın kısas ta hayat vardır
    Cevapla
  • Yiğido58 1 yıl önce Şikayet Et
    Laik Kemalist adalet sistemi dünyada adalet dağıtıyor koşun Kemalistler mutlu olun sisteminizdennn
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Müzik dinleyeceksen kendin duyacak kadar sesi aç . Başkalarını rahatsız etmek kimsenin hakkı değildir. Hastası var, küçük çocuğu olan var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.