Bursa

Cezaevine girmemek için öyle bir şey yaptı ki!

12:09 29 Aralık 2023 8 Yorum Var
Cezaevine girmemek için öyle bir şey yaptı ki!

Bursa merkezli 3 ilde düzenlenen hırsızlık operasyonunda, 8'i kadın 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan, 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cansu A.'nın (29), cezaevine girmemek için, bir yakının yeni doğan çocuğunu kendi nüfusuna kaydettirmeye çalıştığı sırada yakalandığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Eskişehir'de ekim ayında 3 kişinin, bir evden hırsızlık yaparken yakalanıp tutuklanmasının ardından, şüphelilerle bağlantılı kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Tutuklu 3 kişinin iletişim kurduğu belirlenen, fiziki ve teknik takibe alınan 8'i kadın 10 şüphelinin, Bursa ve Eskişehir'de 25 evden hırsızlık olayına karıştığı, şüphelilerden 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cansu A.'nın ise İnfaz Kanunu'nun gebe ve yeni doğum yapmış kadınlarla ilgili maddesi gereğince, cezaevine girmemek için Mersin'de, bir yakınının yeni doğan çocuğunu kendi nüfusuna kaydettirmek için girişimde bulunduğu belirlendi.

Ekipler, 26 Aralık'ta düzenlenen operasyonla Cansu A.'yı Mersin’in Tarsus ilçesindeki hastanede kayıt açtırmaya çalışırken yakaladı. Bursa ve Eskişehir'de 14 adrese yapılan operasyonlarda da 7'si kadın 9 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, şüphelilerin adreslerinde, farklı suçlardan aranması bulunan 5 şüpheli de yakalanıp, ilgili makamlara teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yüzde 99 u Müslüman Olan Ülkemize Yakışıyor mu Bu Gibi Adli Vaakalar Bu Ve Bunun Gibilerinin Suçu Nun Yarısından Fazlası Ezanı Kur' anı Camii yi Yasaklayanlarındır Osmanlı 623 yıl Dünyayı Yönetmiş 23 defa Adli Vaakalar Olmamış?? ❤️
    Cevapla
  • emin 3 ay önce Şikayet Et
    sophia loren'in filmindekine benzer olmuş.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • adile 3 ay önce Şikayet Et
    ellerini kesin suc oranlari düser
    Cevapla
  • maremer 3 ay önce Şikayet Et
    Eşitlik mi istiyorsunuz pozitif veya negatif ayrımcılığa karşı olmalısınız.
    Cevapla
  • Fehmi 3 ay önce Şikayet Et
    Adalette cinsiyet ayrımı olmamalı pozitif ayrımcılığa son verilmeli kadının beyanı esastır anlayışı olmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.