Aile katliamının 8 yaşındaki tanığı: 'Amcamı, dedemi ve ninemi öldürdü'
Bursa'da ailesinden 3 kişiyi öldüren Abdulsamet Yayaşit'in (27), yargılandığı davanın ilk duruşmasında, tek görgü tanığı 8 yaşındaki F.Y.'nin ifadesi alındı. Çocuk ifadesinde "Silahıyla ateş edip, amcamı, dedemi ve ninemi öldürdü." dedi.
Olay, 8 Şubat 2024'te saat 03.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi 2. Vakıf Sokak'ta meydana geldi.
Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde oğlu F.Y. ile ailesinin evine gelen Abdulsamet Yayaşit ile babası Seyithan Yayaşit arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

ANNESİNİ, BABASINI, VE KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Tartışmanın ardından aile fertleri odalarına çekildi. Abdulsamet Yayaşit, gece ilerleyen saatlerde uyuyan babası Seyithan (64) ile annesi Zozan Yayaşit'i (69) pompalı tüfekle ateş edip, bıçaklayarak, kaçmaya çalışan kardeşi Mücahit Yayaşit'i (26) de boğazını bıçakla keserek öldürdü.

Polisin incelemesinin ardından Seyithan Yayaşit, Zozan Yayaşit ile Mücahit Yayaşit'in cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, oğlu ile evde bekleyen Abdulsamet Yayaşit gözaltına alındı.
Emniyetteki ifadesinde, babasıyla hiç anlaşamadıklarını söyleyen ve "Babam bana üvey evlatmış gibi muamele ediyordu." dediği öğrenilen Abdulsamet Yayaşit, tutuklandı.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİYLE YARGILANDI
Hakkında Bursa 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kadına karşı kasten öldürme", "Üst soydan akrabayı kasten öldürme" ve "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Abdulsamet Yayaşit, çıktığı ilk duruşmada, "Babam beni küçükken hep dövüyordu. Olay günü tartıştığım babam bana bıçak çekti. Annem onu azmettirdi. Ben de onları öldürdüm." dedi.

"DEDEMİN YANAĞINA BIÇAKLA DELİK AÇTI"
Duruşmada cinayetlerin tek görgü tanığı olan F.Y.'nin de pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Küçük çocuk ifadesinde, "Hakim amca, babam odamın ışığını açık bıraktığı için uyuyamamıştım. Sonra bağırtılar duydum. Yataktan kalktığımda babam, dedeme ve amcama bağırıyordu. Silahıyla ateş edip, amcamı, dedemi ve ninemi öldürdü. Dedemin yanağından bıçakla delik açıp, boynundan kesti. Ninemin boynunu kesti, tüm yaşananları gördüm." diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Abdulsamet Yayaşit'in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

YORUMLAR
14 Yorum Var-
fuat
1 yıl önce
Şikayet Et
batının kanunları varken bunlar daha çok olur. sultan abdulhamit han. bunlar gibisini asardı başkada idam yapmadı cennet mekan. asın bunu
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
misafir
1 yıl önce
Şikayet Et
Adli kontrol şartı ile serbest.
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
Misafir
1 yıl önce
Şikayet Et
Med denen uyuşturucuyu kullananlar hepsi böyle bahaneler ile hayatlarına devam ediyorlar. çalışmıyorlar evde hep huzursuzluk çıkarırlar sonrası cinayet
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
Misafir
1 yıl önce
Şikayet Et
böylelerin sonu idam olmalı
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
Hikmet
1 yıl önce
Şikayet Et
Kimse kimseyi öldüremez öldüren olursa öldürende yargısız acilen idam edilmeli çünkü ölenin hayatı bu kadar basit ve ucuz olmamalı
Beğen
İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle