Çanakkale

Çanakkale'de başarılı kanser ameliyatları

11:08 15 Eylül 2015
Çanakkale'de baÅŸarılı kanser ameliyatları

 Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek bina Kadın Doğum Kliniğinde yeni göreve başlayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bülent Demir, başarılı geçen kanser ameliyatlarına imza atıyor.

Tetkikler sonucunda rahim kanseri tanısı konulan iki hastaya operasyon yapıldı. Başarılı geçen ameliyatlar sonrası genel durumu iyi olan hastalar 6. günde taburcu edildi.

Demir, yaptığı açıklamada, kanserlerde erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek, kadınların düzenli aralıklarla jinekolojik muayene ve kanser taramalarını yaptırmalarının çok önemli olduğuna işaret etti.

Kanserin hem dünyada hem de Türkiye'de yüzde 22'lik oranla kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci en sık ölüm nedeni olduğunu aktaran Demir, "Rahim ağzı kanseri için en önemli risk faktörü cinsel yolla bulaşan Human Papilloma (HPV) virüsüdür" dedi.

Demir, başarılı geçen operasyonların her şeyden önce iyi bir ekibe bağlı olduğunu ifade ederek, "Hastanemizde çok daha başarılı ve güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.