Çanakkale

Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan botun batması

19:26 20 Eylül 2015
Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan botun batması

 Ege Denizi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu bota çarpıp batmasına neden olduğu öne sürülen geminin bağlı olduğu Atasoy Grup, olaydan dolayı üzüntülerini dile getirip, "Gemiye bir ekip göndererek olayın tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılmasıyla görevlendirmiştir" ifadesini kullandı.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Atasoy Grup'a bağlı kuru yük gemisi MV Sultan Atasoy'un bugün İzmir-Marmara seferi sırasında Babakale kıyıları yakınından geçerken, gemi bölgeye gelmeden önce denizde oldukları fark edilen sığınmacıların kurtarılması operasyonuna dahil olduğu bildirildi.

Mürettebatın hızla sığınmacıları sudan kurtarma çabasına katılıp, sahil güvenliğe ivedilikle haber verildiğinin anlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayısı belli olmayan miktarda sığınmacı kurtarılmış ve sahil güvenlik bazı yaralıları hastaneye nakletmiştir. Sayısı bilinmeyen miktarda sığınmacı da sudan alınmıştır. Atasoy Grup bu trajik olayla ve kaybolan yaşamlarla ilgili üzüntüsünü açıklarken, gemiye bir ekip göndererek olayın tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılmasıyla görevlendirmiştir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ilgili mercileri de konuyla ilgili soruşturma başlatmıştır. MV Sultan Atasoy 4 bin 807 grostonluk 2010 yapımı bir kuru yük gemisidir. Atasoy Grup, küçük çaplı kuru yük gemilerin bulunduğu filosu olan İstanbul merkezli bir firmadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.