Çanakkale

Çanakkale şehitlerini "kulaç atarak" andı

17:57 21 Eylül 2015
Çanakkale şehitlerini "kulaç atarak" andı

"Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü" Seven, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe'den Gökçeada'ya kadar yüzdü

"Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü" Emre Seven, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla şehitlerin anısına, Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe'den Gökçeada'ya yüzdü.

Kabatepe-Gökçeada arasındaki 14 millik mesafeyi 9 saatte yüzen Seven, kendisine eşlik eden teknelerle Kuzu Limanı'na ulaştı. Seven'i adalılar alkış, çiçek ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, projeyle birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini belirterek, "Emre Seven'in bu projede yer alması bizler için büyük bir onur oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğin adanın düşman işgalinden kurtuluşunun 1 gün öncesine rastlaması da bizler için ayrıca önemliydi" diye konuştu.

Seven ise zorlu parkuru tamamladığı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Barış ve kardeşliğe toplu iğne ucu kadar katkımız olduysa ne mutlu bize" dedi.

Limanda toplananlar daha sonra Seven ve beraberindekilerle anı fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.