Çanakkale

"Komşu köy"den bağışlanan böbrekle yaşama tutundu

12:47 26 Aralık 2015
"Komşu köy"den bağışlanan böbrekle yaşama tutundu

Çanakkale'nin Yağcılar köyünde 9 yıldır diyalize bağlı yaşamını sürdüren 55 yaşındaki kişi, komşu köyde beyin ölümü gerçekleşen 78 yaşındaki kadının böbreğinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu

 Çanakkale'nin merkez Yağcılar köyünde 9 yıldır diyalize bağlı yaşamını sürdüren 55 yaşındaki kişi, komşu köyde beyin ölümü gerçekleşen 78 yaşındaki kadının böbreğinin nakledilmesiyle yaşama tutundu.

Alınan bilgiye göre, böbrek yetmezliği nedeniyle İzmir ve Bursa'da tedavi gören çiftçi Reşat Yılmaz (55), böbrek nakli için 9 yıl önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesindeki organ nakil merkezine başvurdu.

Yılmaz'ın 9 yıl süren bekleyişi, beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan Zehra Erğil'in (78) böbreğinin nakliyle sona erdi.

Böbrek nakli, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesindeki başarılı operasyonla gerçekleştirildi.

- "Böbrek bağışıyla sevgi köprüsü oluşturdular"

ÇOMÜ Organ Transplantasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun başarılı geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Reşat Yılmaz ile Çınarlı köyünde organlarını bağışlayan teyzemizin köyleri, birbiriyle komşu köyler. Reşat Yılmaz, Yağcılar köyünde, organları beyin ölümünden sonra bağışlayan aile Çınarlı köyünde oturuyor. Bu köyler, birbirlerine yakın köyler. Böbrek bağışıyla sevgi köprüsü oluşturdular. Biz de buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz." 

Sağlığına kavuşan Reşat Yılmaz da 9 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü ifade ederek "İdrarımı yapamadığım için 3 yudumdan fazla su içemiyordum" dedi.

 Yılmaz'ın eşi Aliye Yılmaz da çok mutlu olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.