Çanakkale

Tarihi kaplıcada gündüz fizik akşam ruh tedavisi

12:05 01 Ocak 2016
Tarihi kaplıcada gündüz fizik akşam ruh tedavisi

Çanakkale'nin Ezine ilçesi sınırları içinde yer alan, yaklaşık 2 bin 300 yıllık geçmişe sahip tarihi Kestanbol Kaplıcaları'nda gündüzleri fizik tedavi gören konuklar, akşamları da keman eşliğinde stres atıyor.

Büyük İskender adına milattan önce 310 yılında kurulan Alexandreia Troas Antik Kenti'nde inşa edilen ve Anadolu'da Roma dönemi hamam yapılarının en büyüklerinden birisi olarak gösterilen Herodes Atticus Hamamı'na yakın bir bölgede çok sayıda medeniyete tanıklık etmiş kaplıca, yüzyıllardır bu işlevini sürdürüyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelip şifa bulmak isteyenler, gündüzleri 1 litresinde 22 gram mineral yoğunluğu bulunan suyla hastalıklarını tedavi etmek isterken, akşamları da keman eşliğinde stres atıp, eğleniyor.

Halk arasında "ölüyü dirilten su" olarak bilinen kaplıca, genelde romatizmal, kas, cilt, iskelet sistemi, nörolojik, solunum sistemi, mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi, şeker, gut ve kadın hastalıkları ile hemoroid rahatsızlığı yaşayanlar tarafından tercih ediliyor.

Kaplıcaların işletme şefi Mehmet Ali Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaplıcanın tarihinin çok eskilere dayandığını, Türkiye'nin her yerinden şifa bulmak isteyenlerin buraya geldiğini söyledi.

Koyuncu, misafirlerinin burada kaldıkları sürece tedavinin çok iyi geldiğini ifade ettiklerini aktaran Koyuncu, "Doğal güzelliği de olan kaplıcamızda, vatandaşlarımızı rahatlatmak ve huzurlu olmalarını sağlamak, bir başka anlamda terapi yapmak adına akşamları keman eşliğinde güzel dakikalar yaşatıyoruz. Bu durumdan konuklarımız da çok memnun. Allah kimseye dert verip, derman aratmasın" diye konuştu.

Akçay'dan kaplıcaya gelen 90 yaşındaki Telat Sakarya, keman eşliğinde sunulan hizmetin kendileri için adeta müzik terapisi olduğunu, kendilerini hayata bağladığını, bundan daha güzelinin olamayacağını dile getirdi.

İstanbul'dan tesislere gelen Zekiye Çınar ise bir yakınının tavsiyesiyle burayı bulduğunu ifade ederek, "Suyu çok farklı ama beni en etkileyen kısmı keman eşliğinde bizlere iyi dakikalar geçirtilmesi. Farklı bir uygulama, çok etkilendim ve hoşuma gitti. Müzik insana moral veriyor" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.