Çanakkale

Ezine'de barakada yaşayan kadının ölü bulunması

12:19 04 Ocak 2016
Ezine'de barakada yaşayan kadının ölü bulunması

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, barakada yaşayan Ünzüle Türkmen'in ölümünün kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz. Bu kişilerin çadır hayatlarını sonlandırmak istiyoruz" dedi.

Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçin Çayı'nın kıyısındaki barakalarda yaşayan Roman vatandaşlardan Ünzüle Türkmen'in kendilerine ulaşan rapora göre, "hareketsizliğe bağlı kan dolaşımının zayıflaması ve beynine kan gitmemesi" sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. 

Söz konusu bölgede 5 ailenin çadır ve barakalarda yaşadığını belirten Atik, şunları kaydetti:

"Bunlardan 3 aileyi ikna ettik, ev kiraladık. Kalan iki aileyi de daha iyi yaşam şartlarına kavuşturmak için çaba gösteriyoruz. Onlara da uygun bir ev bulup yerleştireceğiz. Bu kişilerin çadır hayatlarını sonlandırmak istiyoruz. Bu aileler hurdacılık yaptığı için geniş alanlara ihtiyacı var. O yüzden buralarda yaşıyorlar. Ünzüle Türkmen'in ölümü bizleri de derinden üzdü. Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz."

Akçin Çayı'nın kıyısındaki barakalarda yaşayan Roman vatandaşlardan Ünzüle Türkmen (52), branda ve naylonlarla kaplı barakasında ölü bulunmuştu. Türkmen'in yatalak olduğu belirtilmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.