Çanakkale

Akademisyenlerin bildirisiyle ilgili soruşturma

11:34 15 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisiyle ilgili soruşturma

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunduğu gerekçesiyle kurumdaki bir öğretim üyesi hakkında soruşturma açacaklarını bildirdi.

Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli bir öğretim üyesinin söz konusu bildiriye imza attığını bildirdi.

Öğretim üyesinin daha sonra imzasını geri çektiği yönünde açıklamada bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Acer, şunları kaydetti:

"Bizim üniversitemizde bir öğretim üyemiz bu bildiriye imza atmış görünüyor. Hocamız bazı basın organlarına imzasını geri çektiği yönünde açıklamada bulunmuş. Hocanın bulunduğu kadro güzel sanatlar fakültesinde bulunuyor. Fakülte dekanlığı tarafından bana hocayla ilgili bir soruşturma açılacağı yönünde bilgi verildi. Devlet üniversitelerinde soruşturma açılmadan her hangi bir işlem yapılamıyor. Doğrudan görevden alma gibi bir işlem mevzuat gereği olamaz. Özel üniversitelerde olabilir ancak devlet üniversitelerinde olamaz. Soruşturmanın sonucunu beklememiz gerekiyor. Sonuç itibariyle bu bildiride imzası bulunan öğretim üyesiyle ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bir soruşturma açıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.