Çanakkale

AK Parti'li kadınlardan "Çocuklar Üşümesin" kampanyası

09:38 17 Şubat 2016
AK Parti'li kadınlardan "Çocuklar Üşümesin" kampanyası

AK Parti Çanakkale Kadın Kolları üyeleri, başlattıkları "Çocuklar Üşümesin" kampanyası kapsamında ördükleri kazak ve hırkaları, ihtiyaç sahibi aileler ile sığınmacıların yeni doğan bebeklerine gönderiyor.

AK Parti Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan başkanlığında haftada bir gün il binasında toplanan yaklaşık 50 kadın, sığınmacı çocuklarının yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin bebekleri için çalışma yürütüyor.

Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürekli sahada olduklarını, sığınmacı kampları ve hastanelerin yeni doğan servislerinde sık sık ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Sığınmacıların yeni doğan bebeklerinin üşüdüğünü gördüklerini belirten Aydoğan, "Biz de anneyiz. Onların üşümesine vicdanımız elvermedi. Sığınmacıların çocukları için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde, elimizden geldiği kadar çocuklarımıza birer kazak göndermek için kampanya başlattık. Üyelerimize sınırlama getirmedik. Sosyal paylaşım sitelerinden haberleştik. Kadınlar bu konuda duyarlı davrandı. Kazak örmek için şiş ve ipini alanlar buraya geldi" dedi.

Aydoğan, kampanyaya evinde ördükleri giysilerle katılanların da bulunduğunu dile getirdi.

Çalışmalarına destek verenlere teşekkür eden Aydoğan, "Kıyafetleri farklı yerlerdeki depolarda muhafaza ediyoruz. Sürekli ziyaretler yaparak, bunları çocuklara hediye ediyoruz" diye konuştu.

Kampanyaya destek olmak isteyenlerin, ördükleri bebek giysilerini kendilerine ulaştırabileceğini kaydeden Aydoğan, şu ana kadar ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 100 kazak ve hırka hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.