Çanakkale

Hocalı katliamının 24. yılı

12:51 26 Şubat 2016
Hocalı katliamının 24. yılı

AK Parti Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir" dedi.

Aydoğan, Hocalı katliamının 24. yılı dolayısıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, söz konusu katliamın 21. yüzyılın eşiğinde dünyanın gözleri önünde, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır olaylardan birisi olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın kendileri için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlıların da milletlerden bir millet olmadığını ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu:

"Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar 'bir ananın iki oğlu' olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.