Çanakkale

Japon geline Türk nişan töreni

10:34 15 Mart 2016
Japon geline Türk nişan töreni

Turizm sektöründe çalışırken 12 yıl önce gittiği Japonya'da restoran açan Çanakkaleli iş adamı Şevki Aygül, bu ülkede tanıştığı Yasuno Kano Sasaki ile köyünde Türk geleneklerine göre nişanlandı.

Ezine ilçesine bağlı Çarıksız köyündeki nişan töreninde din görevlisinin yaptırdığı duanın ardından yüzükleri takılan çifti, mutlu günlerinde yakınları yalnız bırakmadı.

Pasta kesiminin ardından oyun havalarına Japon gelin Sasaki ile Aygül de eşlik etti.

Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce Japonya'nın Fukuoka kentine gittiğini söyledi.

Burada, 5 yıl Japon restoranlarında çalıştıktan sonra, Türk mutfağını tanıtmak ve kendi işini kurmak için 2 restoran açtığını aktaran Aygül, "Sasaki ile arkadaş ortamında tanıştık. Geçen zaman içinde evlenme kararı aldık. Birbirimizi çok seviyoruz ve mutluyuz. Türk geleneklerine göre nişanımızı gerçekleştirmek ve buradaki yakınlarımın mutluluğumuza şahit olmaları için nişanımızı köyümde yapmak istedim" diye konuştu.

Sasaki de Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve nişan törenini harika bulduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi çok seviyorum. Yemekleri harika. Harika bir ülke. Türkiye'ye gelin gelmekten dolayı çok mutluyum. Çok eğlenceli" ifadelerini kullandı.

Sasaki, Türk-Japon dostluğunun sonsuza kadar devam etmesini diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.