Çanakkale

Çanakkale'de 101. yıl yoğunluğu

11:24 15 Mart 2016
Çanakkale'de 101. yıl yoğunluğu

İSMAİL ERSAN - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hayrullah Turgay Kılıç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenleri dolayısıyla kentteki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Çanakkale'de 18 Mart’ta eşsiz zaferin 101. yılının kutlanacağını belirterek, geçen yıllarda olduğu gibi yoğun katılım beklediklerini ifade etti.

Çanakkale'de turizmin ileri seviyelere taşınması noktasında TÜRSAB olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Kılıç, özellikle yurtdışından turistlerin getirilmesi için bölgedeki seyahat acenteleri ile işbirliği yaptıklarını kaydetti.

Kılıç, Berlin'de 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na katılan seyahat acentelerinin Çanakkale'yi en iyi şekilde tanıttığını, bu çalışmaları Balkanlar ve Ortadoğu'da da yaptıklarını belirtti.

- "100. yıl özel bir yıldı"

Hayrullah Turgay Kılıç, şunları kaydetti:

"101. yılı, geçen seneye nazarla kıyasladığımızda, Ortadoğu'da ve ülkemizde yaşanan gelişmelerden dolayı ufak çapta bir düşüş görüyoruz ama umutsuzluğa kapılmıyoruz. Hükümetin attığı adımlar, ciddi teşvik ve destekleri dolayısıyla 2016'da turizmi ülkemizde daha iyi seviyelere getireceğimize inanıyorum. 100. yılda bütün devlet protokolü buradaydı. Yine yabancı devlet adamları, protokolleri buradaydı. 100. yıl çok önemliydi. 100. yıl ile bu yılı kıyaslamamak gerekir."

Kılıç, Çanakkale'ye gelen ziyaretçi sayısını her yıl artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Çanakkale'deki esnaf ve bizlerin hazırlıkları tamam. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımıza inanıyorum" dedi.

- "Otellerin tamamı dolu"

Kılıç, "Otellerin tamamı 101. yıl törenleri dolayısıyla tamamen dolu. Bunu yapılan rezervasyonlardan görebiliyoruz. Bu doluluğun 18 Mart'tan sonra da devam etmesini bekliyoruz. Bu yıl daha çok yurt içinden gelenler var. Pansiyon ve sezon için kiraya verilen evlerde ise bu yoğunluk geçen yıla nazaran daha az" diye konuştu.

Kılıç, ülke genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin Çanakkale'ye daha çok gelmesi amacıyla valilik, sivil toplum kuruluşları ve turizmin paydaşlarıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kılıç, 24-25 Nisan'daki törenler için hazırlıkların son aşamaya geldiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.