Çanakkale

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

14:54 18 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

"Dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşırken, 1994'te 110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, "Biz Çanakkale'de Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Yörük, Türkmen, Arap, Laz, Çeçen, Arnavut'uyla omuz omuza vererek bir ölüm kalım savaşını kazandık" dedi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katılmak için bölgeye gelenler, şehit mezarlarını duygu yüklü hislerle ziyaret edip, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Merhum Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünlerde bu törenlerin çok mühim olduğunu söyledi.

Kaçmaz, bir gazinin oğlu olduğunu, Türkiye'nin her tarafından sergiler açıp, konferanslar verdiğini hatırlatarak, konuşmalarında "Teröre hayır, kardeşliğe evet" mesajı verdiğini belirtti.

Çanakkale muharebelerinin, birlik ve beraberlik ruhuyla kazanıldığını vurgulayan Kaçmaz, şöyle konuştu:

"Biz Çanakkale'de Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Yörük, Türkmen, Arap, Laz, Çeçen, Arnavut'uyla omuz omuza vererek bir ölüm kalım savaşını kazandık. Gencinden yaşlısına, liseden fakülte talebesine kadar 'Bu vatan için canım feda olsun' diyerek Çanakkale'ye, buraya koştu. Vatan duygusu beyninde, millet sevgisi yüreğinde olan herkes, bu ülkenin her köşesinden Hakkari'den, Diyarbakır'dan, Halep'ten, Şam'dan, Bursa'dan, Bosna Hersek'ten, Kastamonu'dan, Kudüs'ten vatan, millet ve bayrak için burada savaştı. Dedelerimizin temiz kanıyla sulanmış, buram buram bir destanın merkezidir burası."

- "Kardeş olmamız lazım"

Çanakkale Savaşları gazisi Kırşehirli Mehmet Çavuş'un torunu Mehmet Canpolat ise birlik ve beraberliğin dünyanın en güzel duygusu olduğunu dile getirdi.

Canpolat, babasının yaşlı olduğu için Çanakkale'ye gelemediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ben torunu olarak her yıl geliyorum. Çanakkale'de herkes savaşmış. Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Alevi'si herkes savaşmış. Birlik ve beraberlik içinde, kardeş olmamız lazım. Burada tüm kardeşlerimiz, dedelerimiz yatıyor, onların hepsi kardeşti. Memlekette son yaşanan olayların sebebi bence Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen yabancı güçlerdir. Terör örgütü de onun taşeronudur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.