Çanakkale

Başbakan Vekili Akdoğan:

15:09 18 Mart 2016
Başbakan Vekili Akdoğan:

Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, "Bugün bizim Çanakkale destanından, mücadelesinden almamız gereken ders, öncelikle hangi etnik kimliğe ve mezhep anlayışına sahip olursak olalım, Türkiye'nin neresinde yaşıyorsak olalım, hep birlikte ortak bir gelecekte vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve ecdadımızdan aldığımız emanete birlikte sahip çıkmamızdır." dedi.

Akdoğan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenlerine katılmak üzere geldiği Çanakkale'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin büyük bir destan olduğunu vurguladı.

Destanı ancak büyük kahramanların yazabileceğine işaret eden Akdoğan, "Kahraman olmak için de candan geçmek gerekir. İşte ecdadımız canından geçerek bu vatanı bize emanet etti." ifadesini kullandı. Akdoğan, bu zafer yolunda yaşamını yitiren kahramanlara rahmet diledi.

Akdoğan, "Çanakkale ruhu"nun önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Çanakkale ruhu demek, bütün farklılıkların, ortak değerler etrafında buluşması ve birlikte hareket etmesi demektir. Bugün bizim Çanakkale destanından, mücadelesinden almamız gereken ders, öncelikle hangi etnik kimliğe ve mezhep anlayışına sahip olursak olalım, Türkiye'nin neresinde yaşıyorsak olalım, hep birlikte ortak bir gelecekte vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve ecdadımızdan aldığımız emanete birlikte sahip çıkmamızdır. Çanakkale ruhu, bize bunu gösteriyor. Şehitlerimizin kanını dönerek bize emanet ettiği bu vatan, aynı zamanda bir mücadele gerektiriyor. Bugün de terörle mücadelede aynı şekilde kahraman askerlerimiz polisimiz bu mücadeleyi ortaya koyuyor. Bu son dönemde hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz."

Akdoğan, Şehitler Abidesi'ndeki törene katılmak üzere Gelibolu Yarımadası'na gitti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.