Çanakkale

ÇOMÜ'de proje koordinasyon merkezi vizyon ve strateji geliştirme toplantısı

13:35 06 Nisan 2016
ÇOMÜ'de proje koordinasyon merkezi vizyon ve strateji geliştirme toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) proje koordinasyon merkezi vizyon ve strateji geliştirme toplantısı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Senato Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yüksek öğrenimde son zamanlarda çok sık konuşulan konunun üniversitelerin kalitesinin artırılması hususu olduğunu söyledi.

Türkiye'de yüksek öğretimde okumak isteyen öğrenci sayısı düşünüldüğünde, üniversite sayısının yetersiz olduğunu belirten Acer, "Zira 2 milyon civarında öğrenci her yıl üniversite seçme sınavına giriyor, ancak bunlardan açık öğretimde dahil olmak üzere nispeten küçük bir kısmı üniversitelere yerleştiriliyor. Üniversite okumak isteyen öğrenci potansiyeli Türkiye'de çok yüksek." dedi.

Acer, Türkiye'deki 186 üniversiteden 109'unun devlet üniversitesi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Yüksek öğretimin kalitesinin artırılması gerekiyor. Bu konuda bazı mevzuat çalışmaları var. Üniversiteleri kalite anlamında teşvik edecek ve denetleyecek yeni bir yapının oluşturulması öncelikli olacak. Üniversitemizde kalite kurulu oluşturma aşamasına gelmiş durumdayız. Bu mevzuatın bazı detayları belirlendikten sonra tam anlamıyla yürürlüğe girmiş olacak. Bu sebepten bizim de gündemimiz bu konu olmalı. ÇOMÜ'nün kalitesinin artırılması konusunda yapılan çalışmalar geçen bir yıllık süreçte de değişmez gündemimiz oldu. Üniversitemiz için olması gerekli kalite ikliminin gelişmesi, yönetimde olan bizlerin büyük enerji ve çalışmasını gerektiriyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.