Çanakkale

Anneler Günü

14:17 08 Mayıs 2016
Anneler Günü

İstanbul Ataşehir Belediyesinin organizasyonuyla Çanakkale'ye gelen yaklaşık 8 bin kadın, Anneler Günü'nde Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik, anıt ve mezarları ziyaret etti.

Şehitler Abidesi'ndeki Atatürk Anıtı'na karanfiller bırakıp şehitler için dua eden kadınlar, barışa vurgu yapmak için güvercin uçurdu.

Anneler, daha sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'de Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybeden Anzak askerleri için söylediği, "Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar. Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar, gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." sözünün yazılı olduğu kitabeye de çiçek koydu.

Etkinliğe katılanlardan Elif Ekelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarına dikkati çekti.

Ekelik, vatan evlatlarının kolay yetişmediğini dile getirerek "Çocuklarımız şehit oluyor. Savaşarak olmuyorlar, mayınlar patlıyor, silahlar sıkılıyor. 19, 20, 25 yaşlarında gençlerimiz gidiyor. Ciğerimiz, yüreğimiz yanmasın." dedi.

Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Güler Çimen de Türkiye'nin birlik ve beraberliği için dua ettiklerini belirtti.

Zümrüye Yılmaz da "Çok hüzünlüyüm. Ülkemde her gün şehitler geliyor. Televizyon seyredemiyorum. Yemek yerken yutkunuyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.