Çanakkale

Eş adaylarıyla "Aşıklar Sokağı"nda buluştular

10:15 09 Mayıs 2016
Eş adaylarıyla "Aşıklar Sokağı"nda buluştular

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Muratlar köyünde düzenlenen "hayır yemeği"nde bir araya gelen bekar gençler, "Aşıklar Sokağı" olarak bilinen bölgede eş adaylarıyla tanışma imkanı buldu.

Her yıl köylüler tarafından organize edilen ve Muratlar ile çevre yerleşim birimlerinden pek çok kişinin katıldığı geleneksel yemek için toplanan bekar erkek ve kızlar, "Aşıklar Sokağı"nda gezdi. Eş adaylarını arayan gençlerin yanı sıra il dışından gelen ve bu sokağı merak edenler de bu yılki etkinliğe ilgi gösterdi.

Birbirleriyle tanışma imkanı bulan gençlerden bazıları, gelecekte kurmayı planladıkları yuvalar için ilk adımları attı.

Köy Muhtarı İsa Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de eşiyle bu sokakta tanıştığını söyledi.

Genç kızların yöresel kıyafetlerini giyip yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yolda yürüdüğünü belirten Korkmaz, "Erkekler de bu yolda yürüyerek eşlerini arıyor. Bu gelenek çok eskiye dayanıyor. Gençlerimiz burada birbirlerini görüp beğeniyor. Köydeki evli çiftlerin yüzde 90'ının bu sokakta eşlerini bulduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

Korkmaz, son yıllarda gazete, televizyon ve sosyal medyada çıkan haberler üzerine sokağı görmek için ülkenin birçok ilinden ziyaretçi geldiğini, bunun da yeni dostluklara, arkadaşlıklara imkanlar oluşturduğunu ifade etti.

Köylülerden Mehmet Aydoğan ise Muratlar'ın "Aşıklar Sokağı" ile tanınmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.