Çanakkale

Biga'da okul ismi değişikliği

12:56 12 Mayıs 2016
Biga'da okul ismi değişikliği

Biga'daki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ismi, Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Okul Müdürü Meryem Canakay, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Savaşları'nın ilk hemşiresi olan Safiye Hüseyin Elbi'nin adının bir eğitim kurumuna verilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihine yön verdiğini belirten Canakay, "Mehmetçik, hiç düşünmeden düşmana karşı mücadele etmiştir. Mücadele, yalnızca cephede verilmemiş, cephe gerisinde de askerlerimize her türlü desteği sağlayan kahramanlarımız vardır. Bu kahramanlardan biri de Safiye Hüseyin Elbi'dir." dedi.

Canakay ayrıca okulun 26 yıldır milletin sağlığı için hizmet veren yüzlerce hemşire, ebe ve acil tıp teknisyeni yetiştirdiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan ve protokol üyeleri tarafından Safiye Hüseyin Elbi köşesinin açılışı yapıldı.

Törene, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yahya Kemal Kavrak, Biga Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Mehmet Akif Zaloğlu, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Bülent Korkmaz ile davetliler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.