Çanakkale

Eceabat'ta yöresel yemek yarışması

14:40 12 Mayıs 2016
Eceabat'ta yöresel yemek yarışması

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışmada, yemek, hamur işleri ve tatlı kategorilerinde 50 kadın dereceye girebilmek için mücadele etti.

Yemek ve tatlıların, lezzeti, yöresel olması, sunumu ve görünüşü, kullanılan malzeme, kıvamı, kokusu gibi niteliklere göre değerlendirildiği yarışmada, yemek kategorisinde beşamel soslu biftek ile Şeyda Metin Akıcı, hamur kategorisinde mantı ile Berrin Coşgun Aban, tatlı kategorisinde ise duduva ile Sıdıka Arda birinci oldu.

Dereceye girenlere mutfak araçlarından oluşan hediyeler verildi.

Yarışmaya Büyük Anafarta köyünden katılan 76 yaşındaki Hamdiye Gündoğan, hamur işleri kategorisinde mafiş ile üçüncülüğü elde etti.

Gündoğan, mafişin Eceabat'ın eski bir yemeği olduğunu belirterek, "Annelerimiz, ninelerimiz yapardı. Şimdi bizler de yapıyoruz.'' dedi.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yurttakal ise ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, amaçlarının yöresel yemekleri Türkiye'ye tanıtmak olduğunu kaydetti.

Yarışmayı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Kaymakam Murat Uzunparmak, Belediye Başkanı Adem Ejder, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile vatandaşlar izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.