Çanakkale

Çanakkale Deniz Müzesi'ne ziyaretçi akını

11:25 02 Haziran 2016
Çanakkale Deniz Müzesi'ne ziyaretçi akını

ALTUĞ ACER - Çanakkale'de 1982 yılında ziyarete açılan Çanakkale Deniz Müzesi, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Çanakkale Deniz Müzesi Komutanı Deniz Albay Engin Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılından itibaren birinci sınıf "askeri müze" olarak hizmet veren Çanakkale Deniz Müzesi'nde, Fatih Sultan Mehmed tarafından 1462 yılında inşa ettirilen Çimenlik Kalesi'nin ve Çanakkale Savaşları sırasında Erenköy Koyu'na döktüğü 26 mayınla savaşın seyrini değiştirip, dünya harp tarihine adını altın harflerle yazdıran Nusret Mayın Gemisi'nin maketinin bulunduğunu söyledi.

Albay Aktaş, geçen yıl 250 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini belirterek, "Geçen yılın ilk yarısında 80 bin ziyaretçimiz vardı. Bu yılın 4 ayınd yaklaşık 60 bin ziyaretçiye ulaştık. İlgi, hiç azalmadan devam ediyor. Özellikle öğrenci ziyaretçilerimiz de büyük artış var. Bu da bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Çimenlik Kalesi'nin 1 ve 2. katlarında Çanakkale Savaşları'na ilişkin gerçekleştirilen sunumların günümüz teknolojisine uygun olarak yeniden düzenlendiğini ifade eden Aktaş, yenileme çalışmasının ilgiyi artırdığını söyledi.

- "Nusret Mayın Gemisi'ne özel ilgi var"

Aktaş, her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Nusret Mayın Gemisi'nde, işitme engelliler için hazırlanan yeni bir projeyle Çanakkale Zaferi'nin detaylı şekilde anlatıldığını dile getirerek, yaklaşık 7 dakikalık, işitme engellilerin kullanabileceği ve anlayabileceği özellikle Nusret Mayın Gemisi ile Çimenlik Kalesi'ni anlatan sunum hazırladıkları bilgisini verdi.

Nusret Mayın Gemisi'ne ise özel bir ilginin olduğunu aktaran Aktaş, "Bazı zamanlarda gemi limanda bulunmuyor. Gemiyi göremeyen ziyaretçilerimiz hayal kırıklığına uğruyor. İçindeki sunumu seyrettikten sonra çok güzel hazırlandığını ve deniz savaşlarını daha iyi anladıklarını bize ifade ediyorlar." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.