Çanakkale

GESTAŞ, gemi filosunu genişletiyor

15:01 15 Haziran 2016
GESTAŞ, gemi filosunu genişletiyor

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, 18'inci gemisini filosuna kattı.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, yeni araba vapurunun yaz dönemi boyunca Geyikli-Bozcaada hattında "Lapseki-1" adlı araba vapuruyla hizmet vereceği belirtildi.

"Mavi Körfez" adlı araba vapurunun 2014 yapımı ve daha donanımlı olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Araç ve yolcu taşımacılığında 17 gemilik filosuyla 9 hatta 7 gün 24 görev yapan GESTAŞ, 18'inci gemisini vatandaşların hizmetine sundu. Yaz döneminde fazla sayıda ziyaretçi alan Bozcaada'da ulaşımın aksamaması için ek seferler koyan, zaman zaman ring seferlerle yolcu taşıyan, yaz döneminde de bu hatta iki gemi kullanan GESTAŞ, bu yıl Geyikli-Bozcaada hattında filosuna yeni kattığı gemisiyle hizmet verecek. 55 metre boyunda ve 14,7 metre eninde olan 'Mavi Körfez' adlı gemi, 315 yolcu, 56 otomobil, 11 ağır vasıta taşıma kapasitesine sahip. Geyikli-Bozcaada hattında hizmet verecek yeni geminin ilk seferinin hafta sonuna yetiştirilmesine çalışılıyor. Her iki iskeleden karşılıklı yapılacak seferlerle bu hattaki sefer sayısı iki katına çıkacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.