Çanakkale

ÇOMÜ'de mezuniyet töreni

20:19 18 Haziran 2016
ÇOMÜ'de mezuniyet töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) mezuniyet töreni düzenledi.

18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, okulun 1992'de kurulduğunu hatırlatarak, aradan geçen 24 yılda 6’sı Çanakkale merkezde olmak üzere 14 ayrı yerleşkede çalışan bir üniversite haline geldiğini söyledi.

ÇOMÜ'nün 46 bine yakın öğrencisi bin 600’ün üzerinde akademik personeli ve 2 bin 500 den fazla çalışanı bulunduğuna dikkati çeken Acer, Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasına girdiklerini anımsattı.

Prof. Dr. Acer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk milletinin fedakarlığının, azminin, iman gücünün, dayanışma ruhunun ve başarabilme gücünün timsali haline gelmiş Çanakkale ruhunun, bilim dünyasındaki abi̇desi̇yi̇z. Burada, bağrımızda yatan yüz binlerce şehidimizin bize yansıyan imanı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni bilim dünyasında her geçen gün daha da ileriye taşıyan güç oluyor. Artık, Türkiye’nin en büyük astrofizik gözlemevi ile, araştırma laboratuvarları ile, Teknoparkı, deniz araştırma merkezleri, araştırma ve uygulama hastanesi, tarımsal araştırma ve uygulama alanları, 30 un üzerinde araştırma ve uygulama merkezleri, müzeleri, arkeolojik kazı alanları, ayrı bir ilahiyat yerleşkesi ve uygulama camii, kongre merkezi, açık ve kapalı onlarca spor ve sosyal tesisleri ile kalitesini her geçen gün artırdığımız gururumuz bir üniversitenin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin mensuplarıyız." dedi.

Mehter Takımı konseri, öğrenci ve akademisyenlerin geçit töreninin ardından bu seneki akademik yılda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek ve protokol üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.