Çanakkale

Adli Yıl Açılış Töreni

12:28 01 Eylül 2016
Adli Yıl Açılış Töreni

Çanakkale'de, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Çanakkale Adliyesi, Çanakkale Bölge İdare Mahkemesi ve Çanakkale Barosu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un panzehirinin bağımsız tarafsız liyakata dayalı yargı olduğunu söyledi.

Dün olduğu gibi bugün de darbelere karşı olduklarını ifade eden Şarlan, şöyle konuştu:

"Demokrasi ve hukuktan yana tarafız. Avukatlar olarak darbeleri değil seçimleri, askeri değil sivil hükümetleri, anarşiyi değil hukuku yüce biliriz. Bu inancımızı, meslektaşlarımızı ve barolarımızı temsilen, Ankara'da yapmış olduğumuz ziyaretlerle Anıtkabir’de Atamıza, sayın Çanakkale milletvekillerimize, Sayın Meclis Başkanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza kararlılıkla ifade ettik. 15 Temmuz'un panzehiri bağımsız, tarafsız ve liyakate dayalı bir yargıdır. Atatürk’ün kurduğu modern hukuk devletine, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaktır. Teröre hayır, hukuk devleti ve demokrasiye evet diyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ve ülkemizde yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.