Çanakkale

Turkcell Gelibolu Maratonu

14:40 02 Ekim 2016
Turkcell Gelibolu Maratonu

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gelibolu Maratonu'nda önümüzdeki yıl sporcu sayısını artıracaklarını söyledi.

Turkcell ana sponsorluğunda, "Barış için koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen Gelibolu Maratonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çintimar, çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Çintimar, Turkcell'in, böylesine önemli bir maratona adını koymasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Organizasyonun ikinci yılını büyüterek gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren sporcu sayısını daha da arttırarak uluslararası bir boyuta taşıyacağız. Çanakkale bunu hak ediyor. Çanakkale, dünyanın barış simgesi olmuş bir bölge. 'Barış için koşuyoruz' cümlesinden daha önemli bir slogan bulunamazdı." ifadelerini kullandı.

Gelecek sene itibarıyla barış temasını dünyaya tanıtmak amacıyla uluslararası alanda sporcuları da davet edeceklerini söyleyen Çintimar, şunları aktardı:

"Yabancı sporcular bu tip yarışmalara ödül için geliyorlar. Burada ödül barış, sevgi ve ülkelerin birlikteliğidir. Şu anda katılım var ama yeterli değil. Önümüzdeki yıl katılımın bütün ülkelerden olabilmesi adına Türkiye Atletizm Federasyonu olarak elimizden gelen çalışmayı yapacağız."

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise organizasyonun dünyada ilk ve tek olduğunu kaydederek, "Geçen sene 2 bin 500 sporcunun katıldığı organizasyonda bu sene 6 bin kişiyi geçtik. Avrupa Atletizm Federasyonu, burayı 5 yıldızlı koşular içerisine dahil etti. Hakikaten çok mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümit ediyorum ki Gelibolu Maratonu önümüzdeki yıllarda 10-15 bin sayılarına ulaşacak ve dünyada da herkesin gelip yarışmak isteyeceği bir yer olacak. Burası bir doğa harikası. Bizim için teknolojiyi, sporu insanlarla buluşturmak çok önemli. Gelibolu Maratonu da bu açıdan gurur duyduğumuz bir aktivite. Türkiye açısından özel bir sene. Kısıtlı süre sebebiyle planlanan katılımlar gerçekleşmedi. Burayı uluslararası platformda da tanıtmamız lazım."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.