Çanakkale

Tüpsüz dalışla 47 kiloluk balık avladı

15:53 24 Ekim 2016
Tüpsüz dalışla 47 kiloluk balık avladı

Çanakkale'de yaşayan 43 yaşındaki Müjdat Turan, tüpsüz dalışla 47 kilogram ağırlığında 1 metre 60 santimetre boyunda liça balığı avladı.

Tüpsüz dalışta su altında 4 dakika kalabilen Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz tutkusunun 10 yaşındayken başladığını belirtti.

Küçük yaştan itibaren deniz altını çok merak ettiğini ifade eden Turan, "Bir maskeyle denizin altını seyrettiğimde denize bağlılığım arttı ve bu bir tutkuya dönüştü. Sonraki yıllarda zıpkınla balık avlanma yeteneğimi geliştirerek ileriki yıllarda bu işi sanata dönüştürmeye başladım. Dünyada ve Türkiye’deki binlerce takipçime bu görselliği, bu güzelliği sunmaya çalışıyorum. Yaptığım bu işte onların duygularına tercüman olduğumu düşünüyorum. Denizin altını merak eden binlerce insana bir göz oluyorum aynı zamanda." dedi.

Müjdat Turan, merakını önce hobiye, yıllar sonra da sanata dönüştürdüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"En son vurduğum 1,6 metrelik, 47 kilogramlık liça balığı Türkiye’de avlanan, türünün en büyüğü olarak tanımlandı. Türkiye rekoru olarak tanımlandı. Bu balık denizlerin en güçlü balığı ve aynı zamanda en hızlı balık. Bu balığı 40 metre derinlikte gördüm ve yaklaşık 20 metrede örümcek tekniği dediğimiz bir teknikle avladım. Balık avlandıktan sonra beni yaklaşık 2 metre sürükledi. Yaklaşık 2 saatlik uğraş sonucu balığı kıyıya çekmeyi başardım. Tabii çok tehlikeli bir avlanma oldu. Balık güçlüydü ancak tecrübemle balığı kıyıya çekmeyi başardım."

Bugüne kadar birçok ilginç avı olduğunu anlatan Turan, "Neredeyse boyum kadar balıklar avladım. En büyükleri 9 kilogramlık çipura. Bu büyüklükte çipura, çok nadir bulunan ve avlanan bir balık. Bu balığı avladığımda İtalya’dan gelip benim belgeselimi yaptılar. 50 kilogramlık akya avladım yaklaşık 1,7 metre boyunda. Levrek avladım 12-13 kilogramlık 70-80 santimetre boylarında. Bu balıklar nadir ve zor avlanan balıklar. Nedeniyse çok iyi kondisyon ve dip süresi gerektiriyor. Bundan dolayı çok nadir avlanıyor bu balıklar." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.