Çanakkale

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

13:46 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek tören için alandaki hazırlıklar sürüyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'ndeki tören öncesinde hazırlıklar devam ediyor. Alandaki şehit mezarlarının temizliği ve bakımı yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile davetlilerin bulunacağı platformun kurulum ve zemin kaplaması çalışması tamamlandı. Konuşmaların yapılacağı kürsünün yerleştirildiği alanda, ses ve görüntü kontrolleri gerçekleştiriliyor.

- "Çanakkale ruhu, çalışmak ve vatana katkı sağlamaktır"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, alanda ufak tefek eksikliklerin kaldığını ancak onları da bugün tamamlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile diğer katılımcıları ağırlamaya hazır olduklarını vurgulayan Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Yarın Çanakkale şehitlerimizi, gazilerimizi anacağız. Üst düzey bir katılım var. Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de temeli yarın atılacak. Çanakkale ruhu, çalışmak ve vatana katkı sağlamak anlamına geliyor. Çanakkale ruhunun temsilcileri olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve hükümetlerimiz, Türk milletinin verdiği destekle büyük işlere imza atıyor. Gelecek yıllar Türkiye ve Türk milletinin olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.