Çanakkale

"57. Alay tarihine yürüyor"

23:07 17 Mart 2017
"57. Alay tarihine yürüyor"

Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Çanakkale'ye yürüyen 57 gönüllü, Gelibolu'ya ulaştı.

Tekirdağ'dan yürümeye başlayan 57. Alay ve Uzunköprü'den yürüyen 15. Hava Bölüğü gönüllülerini, Atatürk Meydanı'nda Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan ve yetkililer karşıladı.

Daha sonra şehitler için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz meydanda yaptığı konuşmada, yürüyüşün son adımı şehitler diyarı Gelibolu'ya vardıklarını söyledi.

Vatandaşların kendilerini sokaklarda, pencerelerde selamlayarak karşıladığını anlatan Yılmaz, "O Gelibolu halkının daha ilk girişte başlayan sevdası ve bizi selamlaması ile bizim arkadaşlarımızın acılarını unuttuğu tek yer, burası. Nice engellerden geçerek geldik biz. Burada yüreği koca insanlar karşıladı bizi. Bir ilçemiz var küçücük ama öyle yürekleri var ki evlerinde misafir ettiler bizi ve camilerinde kaldık." diye konuştu.

Gelibolu Belediye Başkan Vekili Tarım da "Bu güzel geleneğin bir ömür boyu süreceğini tahmin ediyorum. Sizler buraya geldiğiniz sürece en iyi şekilde ağırlanmaya devam edeceksiniz." ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Tarım, Yılmaz'a yaralı asker heykeli maketi ve çiçek takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.