Çanakkale

Dumlupınar şehitleri anıldı

12:05 04 Nisan 2017
Dumlupınar şehitleri anıldı

Çanakkale Boğazı'nda, 4 Nisan 1953'te, Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı Naboland adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci, törenlerle anıldı.

Nara Barbaros Şehitliği'ndeki ilk törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile askeri personel katıldı. Vali Tavlı ile Tuğamiral Ertem, gaziler ve şehit yakınları, şehitliği ziyaret edip karanfil koydu.

Daha sonra "TCG Çanakkale" denizaltısına geçen Tavlı ve Ertem, "TCG Dumlupınar"ın 64 yıl önce battığı noktaya çelenk bıraktı.

Davetliler bu töreni denize açılan "TCG Türkeli" gemisinden izledi.

Faciada şehit olan Er Ahmet Günal'ın oğlu Mustafa Günal, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenlenen törenlere 4 yıldır katıldığını söyledi.

Olay meydana geldiğinde 4 yaşında olduğunu ifade eden Günal, "Babamı ölmeden önce iki kez gördüm, onu da hayal meyal hatırlıyorum. Birinde yaz aylarında beyaz bir askeri üniformayla gelmişti. Sonrasında siyah bir elbise ile geldi, kıştı. Babam ile hatırladığım bu iki anı var. Burada bulunmak ve törene katılmak çok özel bir duygu." diye konuştu.

Buradaki törenin ardından Nara Kalesi'nde panel ve bando konseri verildi.

Türk Deniz Kuvvetlerine ait Dumlupınar denizaltısı, 4 Nisan 1953'te, NATO manevralarından dönerken Çanakkale Boğazı'nda "Naboland" adlı İsveç gemisiyle çarpışarak batmış, 81 Türk denizcisi şehit olmuştu. Bu facianın ardından 4 Nisan günü ''Deniz Şehitlerini Anma Günü'' ilan edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.