Çanakkale

Dumlupınar denizaltısı şehitleri anıldı

17:15 04 Nisan 2017
Dumlupınar denizaltısı şehitleri anıldı

Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 4 Nisan 1953'te İsveç bayraklı "Naboland" adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci törenle anıldı.

TCG Dumlupınar (D-6) denizaltısı şehitleri için kazanın 64 yıl dönümünde Gelibolu Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Törende, şehit denizciler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Gelibolu Denizaltı Sevenler Derneği Başkanı Emekli Deniz Astsubay Başçavuş Kemal Dalgıç, törende yaptığı konuşmada, Türk denizaltı filosunun birer mensubu olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ne mutlu bize ki, ilk Türk denizaltı gemisi ve aynı zamanda dalmış durumda torpido atan ilk dünya denizaltı gemisinin 6 Eylül 1886 tarihinde Haliç'te denize indirilmesiyle kurulan Türk denizaltı filosunun birer mensubuyuz. Şu anda Refah, Atılay ve Dumlupınar denizaltı gemilerinde vatan için hayatını kaybeden, kabirleri engin denizler olan 247 şehidimizi anma töreni için burada bulunuyoruz. Feneraltı mevkisindeki anıtımızın düzenlenmesi yapıldığında törenlerimizi yeniden anıtın başında yapacağız."

Konuşmanın ardından, Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu ve Dumlupınar belgeselinin gösterimi yapıldı.

Tören sonunda denize açılan 2. Kolordu Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Cihangir Onat, Çanakkale Boğaz Komutanlığında görevli Deniz Albay Cihangir Yüksel ve Gelibolu Denizaltı Sevenler Derneği Başkanı Kemal Dalgıç, şehit denizciler için suya çelenk bıraktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.