Çanakkale

Müzik grubu üyesi fabrika işçileri

15:39 03 Haziran 2017
Müzik grubu üyesi fabrika işçileri

Çan'ın Etili köyünde bulunan seramik fabrikasının işçileri gündüz fabrikada çalışıyor, akşamları kurdukları müzik grubunda solistlik yapıyor.

Fabrika Müdürü Selçuk Tülek, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzik grubunun çalışanlarının talebi üzerine kurulduğunu söyledi.

Grubun verdiği konserleri izleyenlerin de durumu takdir ettiğini aktaran Tülek, "Biz Etili Seramik olarak sadece üretim değil sosyal sorumluluklarımızı da biliyoruz. Bu anlamda personelin çalışmasını arttırmak hem de çevremizde böyle bir etkinlikle bulunmak amacıyla fabrikamızın çalışanlarından bir müzik korosu kurduk. Koromuzda hep çalışanlarımız var. Çevremizde izleyen vatandaşlarımız çok memnun." dedi.

Fabrika çalışanlarından koro üyesi Hülya Sezgin ise solistlik yaparak koroya katkıda bulunduğunu, fabrikada çalışmaktan ve koroda yer almaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Orkestra şefi Turgay Duman da koroda şarkı söyleyen müzik aletlerini çalanların hepsinin fabrika işçisi olduğunu belirtti.

Grup üyelerinin daha önce bir türküyü bile tamamıyla bilmediklerini dile getiren Duman, "Ama şu anda 30-35 kadar türkü ve şarkı söyleyebiliyorlar. Müthiş bir sosyal etkinlik oluyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.