Çanakkale

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

15:37 29 Eylül 2017
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Geleceğimizin, inancımızın, millet olarak varlığımızın, bağımsızlığımızın, huzurumuzun, bilimsel çalışmalarımızın koruyucu çatısı olan devletimizin ve ülkemizin karşılaştığı bütün tehditlere karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakanımızın kararlı ve cesur duruşu müstesnadır." dedi.

Acer, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen ÇOMÜ Akademik Yıl Açılışı ile Fahri Doktora Tevcih Töreni'neki konuşmasında, üniversitenin 4 enstitüsü, 14 fakültesi, 8 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu, 32 araştırma merkezi, 50 bine yakın öğrencisi ve bin 600'ün üzerinde öğretim elemanının bulunduğunu söyledi.

ÇOMÜ'nün, eğitimde ve bilimsel araştırmada akademik kaliteye öncelik vererek çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi haline geldiğini belirten Acer, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz son 2 yılda bir dönüşümü başarmıştır. Üniversitemiz, ülkemizin başına bela edilmeye çalışılmış dış bağlantılı, yasa dışı ve bütün temel değerlerimizi istismar eden yapılanmanın bütün unsurlarından ve izlerinden, devletimizin meşru mevzuatı çerçevesinde yürütülen mücadeleyle temizlenmiştir. Artık üniversitemizde ne 28 Şubat sonrasının baskıcı unsurları ne herhangi bir terör yapılanmasının unsurları ne de FETÖ unsurları hayat bulabilmektedir."

Üniversitenin bu unsurlardan temizlenmesi sürecinde, akademik kaliteyi artırmak için çaba göstermeyi bir kenara bırakmadıklarını vurgulayan Acer, daha fazla bilimsel araştırma yapan, daha uluslararası bir üniversite haline gelebilmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Hem öğretim elemanları hem de öğrencilerin bilimsel araştırmalarına destek veren bir proje koordinasyon merkezi kurduklarını anlatan Acer, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz, TÜBİTAK kaynaklarından destek alan 159 üniversite arasında 25. sırada. Bundan 2 yıl öncesine kadar bilimsel araştırma projelerine kendi kaynaklarından 2,5 milyon lira destek veren bir üniversiteyken, şimdi 3,5 milyon lira destek sağlayan bir üniversite haline geldik. Merkez laboratuvarlarını, uluslararası akredite laboratuvarlar haline getirme çalışmalarında sonuca ulaşmaya çok yakınız. Hem Çanakkale hem de üniversitenin girişimci ve yenilikçi iş dünyasıyla iç içe olacağı teknopark binasını bitirme aşamasına geldik. Son 2 yılda kütüphanelerimize 36 bin yeni kitap ve 120 bin yeni elektronik kaynak ekledik. Daha uluslararası bir üniversite olma çabalarımızla 2 yıl öncesinde 400 civarında olan uluslararası öğrenci sayımızı, 62 farklı ülkeden bin öğrenciye çıkardık."

- "Akademik kalitede 2 yılda 15 basamak ilerleme"

Acer, 500 yataklı araştırma ve uygulama hastanesinin binasını bitime aşamasına geldilerini bildirerek, "Yalnızca iki ay sonra hastanemizi yeni binasına taşımaya başlayacağız. Öğrencilerin üniversitede kullandığı her alanı daha nezih hale getirdik. Öğrencimize ve insanımıza yakışanın bu olduğunu düşünüyoruz. Bütün bu çalışmalar sonucunda ÇOMÜ, Türkiye üniversiteleri arasında akademik kalite konusunda 2 yılda 15 basamak birden ilerleme başarısını gösterdi." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın üniversiteye desteklerinin hiç eksik olmadığını kaydeden Acer, şu ifadeleri kullandı:

"Yakinen biliyorum ki üniversitemizin FETÖ unsurlarından temizlenmesine baştan beri destek verdiniz. Şahsım ve üniversitem adına bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Geleceğimizin, inancımızın, millet olarak varlığımızın, bağımsızlığımızın, huzurumuzun, bilimsel çalışmalarımızın koruyucu çatısı olan devletimizin ve ülkemizin karşılaştığı bütün tehditlere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımızın kararlı ve cesur duruşu müstesnadır. Dış bağlantılı bir yapının 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişiminin daha ilk dakikalarında, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın televizyonlarda yankılanan kararlı ve kendinden emin ses tonları, hepimize ihtiyacımız olan ilk cesareti vermiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.