Çanakkale

Dağcılık kulüplerinin üyeleri, Bayramiç'te buluştu

17:18 17 Mart 2018
Dağcılık kulüplerinin üyeleri, Bayramiç'te buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelen dağcılık kulübü üyeleri, "Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı" için Bayramiç'te buluştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı, Bayramiç'ten başladı.

İzmir, Ankara, İstanbul, Sinop, Sivas, Rize, Manisa, Konya, Kayseri, Balıkesir, Antalya, Uşak, Aydın, Bursa ve Erzurum'da faaliyet gösteren dağcılık kulüplerinden yaklaşık 350 dağcının katıldığı tırmanış için Bayramiç'te tören düzenlendi.

Yıldırım Akbulut Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Helimoğlu, burada yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir etkinliğe katılan dağcılara teşekkür etti.

Şehitleri rahmetle ve şükranla andığını belirten Helimoğlu, "Ülkemizin yüreği 18 Mart'ta Çanakkale'de atar. Hepinize sağlıklı, başarılı tırmanışlar diliyorum." dedi.

Tören sonrası dağcılar Ayazma'daki kamp alanına hareket etti.

Geceyi kamp alanında geçirecek olan dağcılar, sabahın ilk ışıklarıyla Karataş zirvesine tırmanışa başlayacak. İki gün sürecek etkinlik, zirve tırmanışının ardından sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.