Çanakkale

Şehitler diyarından Afrin'deki öğrencilere yardım

15:19 30 Mayıs 2018
Şehitler diyarından Afrin'deki öğrencilere yardım

Konuşmaların ardından tır, dualar eşliğinde Afrin'e gönderildi.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda, kıyafet ve kırtasiye malzemeleri, Zeytin Dalı Operasyonu yapılan Afrin'de bulunan öğrencilere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, şube müdürleri, Çanakkale'deki okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Özkan, törende yaptığı konuşmada, 15 Şubat-15 Nisan tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Afrin'de başarılı bir askeri operasyon yürütüldüğünü, kahraman Türk ordusunun bölgede terörist unsurlara karşı ve bölge halkının güvenliğini tesis edici bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu süreç sonunda bölgede güvenliğin sağlandığını anlatan Özkan, "Tabii orada öğrenciler var. Biz de Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde oradaki öğrencilere yönelik il genelinde bir yardım kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyamız tamamlandı. Bugün toplanan yardımları Afrin'e gönderiyoruz." diye konuştu.

Yardım tırının içerisinde 11 bin 700 kilogram un, şeker, yağ ve bakliyat olmak üzere kuru gıda, 7 binden fazla kıyafet ve 10 binden fazla kırtasiye malzemesinin yer aldığını belirten Özkan, şöyle devam etti:

"Biz gittiğimiz yere sevgi, barış ve kardeşlik götürüyoruz. Öğrencilerimizin sosyal sorumluluğunun nişanesi olarak bu tırımızı yolluyoruz. Bu yardım kampanyasında bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ramazan ayında yapılan bu güzel hayrın kabulünü diliyorum. Bu yardım tırı öncelikle Hatay'daki koordinasyon merkezine ulaşacak. Hatay'a ulaştığında oradaki koordinatör arkadaşlar tarafından AFAD yetkililerine yardımlar teslim edilecek. AFAD üzerinden bu yardım malzemelerimiz ilgili bölgeye intikal edilerek oradaki öğrencilere teslim edilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.