Çanakkale

Anafartalar Zaferi'nin 103. yıl dönümü

01:17 11 Ağustos 2018
Anafartalar Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Konseri, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Anafartalar Zaferinin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı iş birliğiyle "Senfoni ile Müziğimiz" başlıklı konser verildi.

Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, konser öncesi yaptığı konuşmada, Anafartalar Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünü kutladıklarını hatırlattı.

Türk milletinin canı pahasına bu topraklara sahip çıktığını ve büyük bir mücadele verdiğini belirten Arısoy, şöyle konuştu:

"Tarihini tanımayan topluluklar millet olamazlar. Bunu anlatmanın bir yolu da şimdi içinde bulunduğumuz kültür sanat faaliyetleri. Bizden çok daha küçük, geçmişi çok daha az milletler bu etkinlikleri daha çok kullanıyorlar. Son yıllarda biz de bu konuda büyük bir mesafe katettik. Şimdi yapmakta olduğumuz program iki yıl önce Bakanlığımız tarafından başlatılan ve bu yıl 8'incisini burada gerçekleştireceğimiz 'Antik Şehirde Senfonik Türküler' etkinliği. Bu vesileyle hem antik şehirlerimizi ülkemize ve dünyaya tanıtmış oluyoruz hem de yeniden buraları hatırlamış oluyoruz."

Daha sonra, orkestra şefliğini Orhan Şallıel'in üstlendiği, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı farklı sanat kurumlarından sanatçıların yer aldığı orkestra, sevilen türküleri solistler Murat Irkılata, Zafer Albayrak, Nilgün Kızılcı ve Tuba Akyol eşliğinde seslendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.