Çanakkale

Ağacın ruhunu eserlerine yansıtıyor

15:32 31 Ekim 2018
Ağacın ruhunu eserlerine yansıtıyor

Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri ve tiyatro yönetmeni Murat Gülcen, atölyesinde el yapımı ağaç oyma masa lambası üretiyor.

Gülcen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ağacın ruhu" adını koyduğu çalışmalarını büyük bir keyifle yaptığını söyledi.

Ağacın ruhu diye adlandırılan yaratıcı siteleri takip ederek üç ay önce çalışmalarına başladığını belirten Gülcen, "Ağacı çok seviyorum. Elimdeki ağaç malzemeyi incelemekle işe başlıyorum. Planladıktan sonra çalışmaya başlıyorum. Bu çalışmalar ile ilgili ciddi anlamda videolar izledim. Heykel, rölyef, ağaç oyma ile ilgili videoları izleyerek deneye deneye bu hale geldim. Genelde insan suratları çalışıyorum. Çalışmalarımı abajur haline dönüştürüyorum." diye konuştu.

Tiyatro ve provalarından kalan zamanını çalışmalarıyla değerlendiren Murat Gülcen, şunları kaydetti:

"Yazın daha çok vaktim oluyor. Boş duramam. Günlük hayat çok stresli olduğu için akşam olup çalışmaya başladığımda büyük mutluluk duyuyorum. Sanatsal üretim noktasında insanı tatmin eden, keyif veren bir çalışma. Bir an evvel akşam olsa da ağaçlarıma kavuşsam diye bekliyorum. Gece yoruluncaya kadar çalışıyorum. Şu anda da tiyatronun sembolü olan gülen, ağlayan ve ifadesiz suratı üçü bir arada çalışmaya başladım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.