Çanakkale

Çanakkale'de ele geçirildi! 4 milyon lira değerinde

11:59 22 Kasım 2020 2 Yorum Var
Çanakkale'de ele geçirildi! 4 milyon lira değerinde

Çanakkale'de polis ekipleri, milyonlarca yıl öncesine ait ve piyasa değeri 4 milyon lira olduğu değerlendirilen 2 deniz canlısı fosili ele geçirdi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu K.T.'nin kullandığı aracı Lapseki-Çanakkale yolu üzerinde durdurdu.

Araçta yapılan aramada, milyonlarca yıl öncesine ait ve piyasa değeri 4 milyon lira olduğu değerlendirilen 2 adet taşlaşmış deniz canlısı fosili bulundu.

Ruhsatsız silahın da ele geçirildiği aracın sürücüsü K.T. ile yanındaki M.A. gözaltına alındı. Haklarında 2863 sayılı 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem yapılan 2 şüpheli, daha sonra serbest bırakıldı.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    kardes ler bildigim kadari ile bulunan bir tarihi eser usulsüz satimak amacli hesap lar yailir ise ve yakalanirsan kacakci konumundasin yok buldugun degerli tarihi bir eser i müze vs gibi yerlere bildiri seniz iade si sonrasi degeri nin bir kismi bulan kisiye verilmek te ama ne kadar nasil tam bilemeiyorum alman yada da böyle fund gebür deniliyor ya ni bulma ödülü
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • enakkas 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki sahilde toprak üzerinde tesadüf kazı yapmadan buldum. Yinede mi sahiplenemiyoruz kaçakçı durumuna mı düşüyoruz.
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman satalım. iyi para.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.