Çanakkale

Çanakkale’de bunu yapmayan damat ıslanıyor

14:11 22 Temmuz 2021 1 Yorum Var
Çanakkale’de bunu yapmayan damat ıslanıyor

Çanakkale’nin Torhasan köyünde asırlık gelenekler yaşatılmaya devam ediyor. Arap eğlence geleneğine göre bayram eğlencesinde gençler isteklerini yerine getiremeyen damatları su tankına atıyor, bahşiş verenler ıslanmaktan kurtuluyorlar.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Torhasan köyünde her yıl Kurban Bayramı'nın ikinci günü gençler, köye gelen misafirlere ve köy halkına köy meydanında hazırladıkları oyunları sergiliyor. Sergilenen oyunlarda gençler damatları ve köyün gençlerini tek tek yakalayarak, onlardan ilginç isteklerde bulunuyor. Gençler, isteklerini yerine getiremeyen damatları köyün meydanına koydukları su tankına atarak ıslatıyorlar. Yaşları büyük olanlar ise bahşiş vererek ıslanmaktan kurtuluyorlar. 

“ÇOK EĞLENCELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Geçmişte dedelerinden gördükleri Arap eğlencesini sürdürdüklerini belirten gençler, “Bundan sonraki arkadaşlarımızın da bu geleneği sürdüreceğini düşünüyoruz. Bizler bu oyunları hazırlarken köyümüze dışarıdan gelen misafirlerimize bayramda güzel bir eğlence sunmayı hedefleyerek yapıyoruz ve bunun da çok eğlenceli olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık bir asırdır köylerimizde oynanan bu oyun bizim günümüzde tek kalan mirasımız, onu da bizlerden sonraki arkadaşlarımızın devam ettireceğini biliyoruz” dediler. 

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Miras 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı miraslar, miras olarak kalmalı ve hiç hatırlanmamalı buda onlardan birisi işte, saçma ve kendilerini rezil etmek için yapılan bir hareket... Asırlar öncesinde kalan kabileler değilsiniz... Saçmalamayın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.