Çanakkale

Dünya’da sadece 8 tane var! Çanakkale'deki bu gölün rengini görenler kan zannediyor

11:01 28 Eylül 2022
Dünya’da sadece 8 tane var! Çanakkale'deki bu gölün rengini görenler kan zannediyor

Çanakkale'nın Dalyan köyü yakınlarındaki dünyada sadece 8 tane bulunan sıcaklığa göre renk değiştiren Tuz Gölü'nün rengini görenler kan zannediyor.

Dünyada bu özelliklere sahip sadece sekiz tane göl bulunuyor. Su yerine çilekli sütle doldurulmuş gibi görünen pembe göller kırmızıdan uçuk pembeye uzanan renklerini karotenoid üreten alglerden alıyorlar. Büyük çoğunluğu tuz gölü olan bu doğa harikaları, mevsimden mevsime renk de değiştirebiliyor.

DÜNYA'DA SADECE 8 TANE BULUNUYOR

Dünya üzerinde sayıları fazla olmasa da pembe göller de var. Üstelik dünyada yalnızca 8 tane bulunan bu doğa harikası göllerden bir tanesi de Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunuyor.  Rengi kırmızıyı da andıran gölü görenler gölün içinin kan dolu olduğunu görmüş gibi oluyor. Dalyan köyündeki göl yıl boyunca çok sayıda ziyaretçiyi kendine çekiyor.

  

"BURAYA PEMBE GÖLÜ GÖRMEYE GELDİK"

Gölü çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, "Buraya pembe gölü görmeye geldik. Yılın belli dönemlerinde renk değiştiriyor. Pembe rengini almış. Çok güzel bir manzara. Hemen karşımızda Bozcaada var. Burada  muhteşem bir manzara var, çok beğendik" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.