Çankırı

Okullarda ilk ders zili çaldı

15:55 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Çankırı'da, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Mareşal Çakmak İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.   

Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenle 600 bin derslikte eğitim öğretim yılının başladığını kaydeden Çelik, "Tabi ilk defa okul öncesi eğitime başlayan 1 milyon 200 bine yakın öğrencimiz ile ilkokul birinci sınıfa başlayan 1 milyon 136 bin öğrencimizin heyecanı çok farklı" dedi. 

Eğitime önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Ülkemizde değişim ve dönüşümün en yoğun yaşandığı alanlardan biri eğitim. Hükumetimizin en önemli ve öncelikli alanlardan biri olarak gördüğü eğitimdir. Sadece sözlü olarak değil fiiliyatta da uygulamalarla da bu böyle. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplam bütçesi 7.5 milyar lira iken 2015 yılı bütçemiz 62 milyar lira. 2002 yılında ortalama derslik başına düşen öğrenci ortalaması 48-51 arasındayken şu anda 30 ortalamasına sahibiz. 2002 yılında 380 bin öğretmenle hizmet verirken 2015'te 900 bin öğretmen arkadaşımız görev yapmakta." 

Okullarda bilgi teknolojileri alanında da önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Çelik, okul kitaplarının hükümet tarafından genel bütçeden karşılandığını belirtti. 

Yapılan bu değişim ve dönüşümün temel bir felsefesi olduğunu dile getiren Çelik, "Eğitimde yaptığımız bu değişim ve dönüşümün temel felsefesi, gençlerimizin ulusal yeterliliklere dayalı, uluslararası yeterliliklerle mukayese edilebilen, milli ve manevi değerlere sahip birer vatandaş olarak hayata hazırlanmaları. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi muasır medeniyete ülkemizi taşıyacak tek yolun eğitim olduğunu biliyoruz. Cahillik ve yoksulluğu ortadan kaldırılıp huzur barış dolu bir toplum olmanın da yolu eğitim" diye konuştu.

Çelik, bu ülkedeki barış ve kardeşliğe göz dikenlere fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, "Biz burada bin yıl yaşadık ve bin yıl daha yaşamamızı sağlayacak olan eğitim ve eğitimcilerdir. Kardeşliğimizi pekiştirecek milli ve manevi duyguları hissettirip yaşattıracak olan öğretmenlerimizin bugüne kadar yaptığı fedakarlıkları takdir ediyoruz bundan sonraki gösterecekleri gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise Çankırı'da son dönemde yapılan eğitim yatırımlarından bahsetti.

Eğitimin çağdaş dünya için çok önemli olduğunu kaydeden Özcan, "Bilginin güç olarak nitelendirildiği günümüzde çağdaş toplumlar eğitime büyük paylar ayırmakta. Ülkemizde de genel bütçeden eğitime yatırılan pay son yıllarda büyük artış göstermiştir" dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. 

Öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımının sonrasında Çankırı Belediyesi tarafından okula yaptırılan Z kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.