Çankırı

Çankırı Karatekin Üniveristesi akademik yıl açılışı

17:45 22 Ekim 2015
Çankırı Karatekin Üniveristesi akademik yıl açılışı

Rektör Prof. Dr. Savaş: "Engellilerin kampüs içinde rahatça hareket edebilmesini sağlayacak sistemler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Uluyazı Kampüsü engelsiz bir kampüs oldu"

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Engellilerin kampüs içinde rahatça hareket edebilmesini sağlayacak sistemler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Uluyazı Kampüsü engelsiz bir kampüs oldu" dedi. 

Savaş, Uluyazı Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2015-2016 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin hızla büyüdüğünü kaydetti.

Şu anda kullanılan e-kayıt yönteminin Karatekin Üniversitesi tarafından geliştirildiğini belirten Savaş, "Bu uygulamayı YÖK'e verdik. Şu anda ülke genelinde uygulanan bir yöntem. Öğrenciler artık okula gelmeden bilgisayar üzerinden kaydını yapabiliyor" diye konuştu.

Engelsiz bir kampüs oluşturduklarını belirten Savaş, "Önceliğimiz engelsiz bir kampüstü. Binalar dizayn edilmeden ilk aklımıza gelen engelsiz bir kampüs yapmaktı ve bunu bugün taçlandırıyoruz. Engellilerin kampüs içinde rahatça hareket edebilmesini sağlayacak sistemler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Uluyazı Kampüsü engelsiz bir kampüs oldu" ifadesinde bulundu.

ürkiye'de en erken kampüse taşınan üniversite unvanına sahip olduklarını anlatan Rektör Savaş, şöyle devam etti:

"4 yıl içinde inşaatı bitirerek kampüsümüze taşındık. A sınıfı bir altyapımız var. 5 kilometreye yakın altyapı galerimiz var. Yemekhanemiz, spor kompleksimiz önemli yapılar. Cami ve kütüphanemizde çalışmalar sürüyor. Bundan sonra stadyumumuzu yapmaya başlayacağız. Önümüzdeki yıl edebiyat fakültemize yeni bir bina kazandıracağız."

Öğrencilerle güzel bir diyalog ortamı oluşturduklarını belirten Savaş, şunları kaydetti:

"Bilimsel olarak da çok önemli projeler yaptık. Yurt dışında teknik eğitim merkezi olan bir üniversiteyiz. Sudan da muazzam bir teknik eğitim merkezi kurduk ve şu ana kadar bin 500'den fazla mezun verdik. Yıl boyunca eğitim öğretim faaliyetleri de sürmeye devam edecek. Şu anda üniversitesinin yaklaşık 13 bin öğrencisi var."

Açılışın sonunda Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'a Rektör Savaş tarafından fahri doktora unvanı verildi. 

Açılış törenine Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, RTÜK Üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ve öğrenciler katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.