Çankırı

Van'daki terör saldırısı

13:36 13 Kasım 2015
Van'daki terör saldırısı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Van'ın Erciş ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan astsubay Ahmet Çelik'in aslen Çankırılı olduğunu ancak cenazesinin Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde defnedileceğini söyledi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ile Vali Özcan, Erciş ilçesinde güvenlik güçlerinin teröristlerin bulunduğu eve düzenlediği operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan astsubay Ahmet Çelik'in kent merkezi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan amcasına başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Vali Özcan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, şehit astsubay Çelik'in Çankırı'nın Eldivan ilçesine bağlı Aşağı Yanlar köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu bildirdi.

Şehidin amcası Hasan Çelik'e başsağlığı ziyaretinde bulunduklarını belirten Özcan, "Ahmet Çelik, bu sabah şehit düştü. Beraberindeki üç askerimiz de yaralandı. Şehidimizin ailesine, tüm Çankırılılara ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehit yakınlarının cenaze töreni için bu akşam Balıkesir'e gideceğini anlatan Özcan, "Şehidimizin cenazesi Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde defnedilecek. Çankırı Valiliği ve hükümetimiz olarak her türlü olanağı emirlerine verdik. Tekrar başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.