Çankırı

Köy okulunun çehresini el birliğiyle değiştirdiler

12:04 24 Kasım 2015
Köy okulunun çehresini el birliğiyle değiştirdiler

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı merkeze bağlı Esentepe köyündeki 30 Ağustos İlkokulu'nun çehresi, öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışmalarıyla değişti.

30 Ağustos İlkokulu, çalışanların girişimleriyle öğrencilerin daha da mutlu olduğu bir eğitim yuvasına dönüştürüldü. Bahçesine oyunların çizildiği, duvarlarını masal kahramanlarının süslediği, sınıflarına tarihi şahsiyetlerin isimlerinin verildiği okul, büyük beğeni topladı.

Okul müdürü Ertuğrul Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 176 öğrencinin eğitim gördüğü okulda göreve başladıktan sonra çalışmalara hız verdiğini belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesinin katkılarıyla okulun bahçesinin asfaltladıklarını dile getirdi. Uyanık, şöyle devam etti:

"Bahçe düzenlemesinin tamamlanmasının ardından çocukların güzel zaman geçireceği, teneffüslerini eğlenerek değerlendirecekleri oyun grupları çizdik. Satranç olsun, seksek olsun, çocukların oldukça ilgisini çekti. Bahçeye koyduğumuz kameriye ve banklar, hem öğrenciler hem de veliler tarafından beğenildi. Çocuğunu okuldan almak için gelen veli, kameriyede oturup dinlendi. Ya da ders arasında dinlenmek isteyen öğrenci, teneffüste burada zaman geçirdi. Okul bahçesini, yaşayan bir bahçe haline getirmeye çalıştık. Çocuklar, daha mutlu. Bahçeye çıktıklarında oynarken renkli bir ortam oluşuyor, cıvıl cıvıllar. Bu mutluluk, çocukların yüzüne yansıdı. Aileler de benzer şekilde mutlular."

- "Çalışmayı hep beraber yapıyoruz"

Çalışmalarda herkesin katkısı olduğunu ifade eden Uyanık, "Boyayı ve diğer işleri, biz bütün personel birlikte yapıyoruz. Resim öğretmenimiz, çizimler anlamında yardımcı oluyor. Öğrenciler de çalışmalara katılıyor. Bu nedenle yapılan iş, daha fazla korunuyor. Herkesin emeği olduğu için herkes emeğine sahip çıkıyor. Okul olarak, aile ortamında bunu hep beraber yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.  

Uyanık, okulun dış cephesini masal kahramanlarıyla süslediklerini aktararak "Okulumuzun dış cephesini Hacivat-Karagöz, Keloğlan ve Nasrettin Hoca figürleri ile boyadık. Sınıflarımıza Türk büyüklerinin isimlerini veriyoruz. Öğrencimiz, o sınıfa geçtiğinde o kişiyi de yakından tanıyor. Biz, bu şekilde çalıştığımız sürece velilerimiz bize daha fazla destek veriyor" değerlendirmesini yaptı. 

- "Teneffüse çıkarken daha heyecanlanıyorum"

4. sınıf öğrencisi Rabia Andinç de okullarının çok güzelleştiğini söyledi. Okula heyecanla geldiğini söyleyen Andinç, "Eskiden Hacivat ile Karagözü sadece masallarda biliyordum, şimdi öğretmenlerimiz anlatıyor, resimlerini görüyorum. Teneffüse çıkarken daha heyecanlanıyorum. Satranç alanı, seksek alanı yapıldı, buralarda hep birlikte oynuyoruz" dedi.

Okul öğretmenlerinden Ayşe Karapınar ise yapılanların herkesi mutlu ettiğini söyledi. Okulun bahçesinin güzelleştirildiğini ifade eden Karapınar, "Duvarları farklı şekilde boyandı, daha düzenli bir hal oluştu. Okulda yapılanlar, bizlerin ve çocukların hoşuna gidiyor" görüşünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.