Çankırı

Dünya Engelliler Günü

14:44 03 Aralık 2015
Dünya Engelliler Günü

Engellilerin yer aldığı mehteran takımı ve halk oyunları gösterisi ilgi gördü

Çankırı'da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda engelli öğrencilerin yer aldığı mehteran takımı ve halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilere verilen desteğin her geçen gün arttığını söyledi.

Engellilere gösterilen ilgi ve hoşgörünün uygar bir toplum olmanın gereği olduğunu dile getiren Özcan, "Engellilik alanındaki sorunlar sadece engelli bireyleri değil, tüm toplumu ilgilendiren ve çözümüne yönelik katılımını gerektiren sorunlardır. Bu çerçevede gerek sorunların tespitinde gerekse çözümü için ortaya konacak çalışmalarda toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak aklın ürünü çözümler oluşturulması gereklidir" ifadelerini kullandı.

Engelli engelsiz ayrımı yapmadan toplumun birleşmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, "Engelli bireylerimiz okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda, yani hayatın her alanında var olsunlar. Ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve gençlerimizin katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ise 3 Aralık'ın engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturma açısından önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Engelliliğin tüm toplumu ilgilendiren bir durum olduğunu anlatan Yıldırım, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını görmezden gelmemek, sahip çıkmak, onlar için doğru ve kalıcı çözümler üretmek ve hayatlarını sürdürürken önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırmak için çaba göstermek hepimizin görevidir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerin yer aldığı mehteran takımı gösteri sundu. Yöresel halk oyunları gösterisinin sonrasında Hint dansı yapan engelliler, uzun süre alkışlandı. 

Çankırı Gençlik Merkezi işaret dili kursiyerleri tarafından da işaret diliyle şarkılar seslendirildi.

Engelliler tarafından yapılan el işi ürünlerin sergilenmesinin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.